ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вимагають запровадження нового маршруту у сторону Рясне-2

Катерина Родак

|

 

У Львові вимагають збільшити кількість маршруток у сторону Рясне-2 та ввести новий маршрут у цей район. Про це йдеться у запитів міського депутата Віталія Свіщова, передає кореспондент Львівського порталу.

«Вже досить довгий час у нашому місті існує складна ситуація із пасажирськими перевезеннями. Одними із основних проблем є нестача громадського транспорту, нестабільний графік руху, неналежний стан транспортних засобів, які здійснюють перевезення пасажирів тощо. Хочу наголосити, що згадане питання гостро стоїть і у Шевченківському районі міста Львова. Зокрема, проблемною є ситуація на вулиці Шевченка, яка є однією з вулиць з найбільш інтенсивним рухом у місті Львові, початок якої розташований поблизу центру міста. Попри це, вулиця Шевченка та прилеглі до неї вулиці досить слабо забезпечені транспортним зв’язком, особливо у напрямку до Рясне-2»,  – йдеться у депутатському запиті.

У зв’язку з тим, що у цьому  районі вже збудовано та продовжується процес будівництва багатоповерхових будинків, чисельність мешканців у ньому збільшиться у десятки разів, наголошує міський обранець.

«Це може спричинити транспортний колапс та створить значні незручності для людей. Адже кількості транспортних засобів, які курсують на маршрутних таксі № 17, № 217А, № 49, №144, № 6А є просто недостатньо, щоб забезпечити прийнятне пересування мешканців. По вулиці Шевченка також курсує трамвай № 7, проте графік його руху, як і руху маршрутних таксі є дуже нестабільним. Як наслідок,  зранку та ввечері люди вимушені чекати по 30-40 хвилин на зупинках, для того аби дістатись до необхідного місця. Ця проблема особливо відчутна в осінньо-зимовий період, коли надворі швидко темніє та температура повітря стає все нижчою. Тому довге очікування призводить не тільки до незручностей, але й може спричинити загрозу здоров’ю людей, а особливо дітей», – зазначає депутат.

«Ще однією причиною необхідності збільшення кількості громадського транспорту, що курсуватиме у вищевказаному напрямку є те, що у дошкільних навчальних закладах даного району існує нестача місць для дітей дошкільного віку. Це призводить до того, що багато батьків змушені возити своїх дітей у віддаленіші дошкільні навчальні заклади, користуючись громадським транспортом.  Неналежний стан громадського транспорту також викликає постійне обурення серед пасажирів. Практично усі транспортні засоби, які курсують на згаданих маршрутах, перебувають у занедбаному стані, потребують негайного ремонту та очищення», – йдеться у запиті. В. Свіщова.

Відтак він просить розглянути питання щодо збільшення кількості транспортних засобів, що курсують на маршрутних таксі у напрямку вулиці Шевченка і прилеглих вулиць та у напрямку Рясне-2, врегулювання графіків їх руху, приведення до належного стану наявних транспортних засобів, зокрема, їх ремонт та очищення. А також розглянути питання щодо запровадження нового маршруту у вищевказаному напрямку для забезпечення перевезення пасажирів у Шевченківському районі міста Львова.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *