ОСТАННІ НОВИНИ

Двох дітей у Львові госпіталізували у лікарню з менінгітом

Соломія Головіна

|

У Львові з діагнозом менінгіт госпіталізували двох дітей. Про це у коментарі Львівському порталу повідомила головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко.

За її словами, всього з діагнозом менінгіт госпіталізовано двох дітей, які мешкають у Львові.

«Причиною цього захворювання  можуть бути різноманітні віруси, бактерії. Зокрема, менінгіти можуть бути викликані ентеровірусами, вірусом свинки, тощо…Варіантів є дуже багато. Що саме викликало у них це захворювання, – не можу сказати, ще тривають лабораторні дослідження. Серед симптомів ­ – сильний головний біль, нудота, блювота, підвищення температури тіла», – пояснила Наталія Тімко.

Довідка:

Менінгіт  – це запалення м’якої мозкової оболонки, що покриває головний мозок людини і спинний мозок. Запалення можуть спричинити віруси, бактерії або інші мікроорганізми, й, у більш рідкісних випадках, деякі лікарські препарати. Менінгіт становить небезпеку для життя людини; тому це захворювання класифікується як невідкладний стан.

Менінгіт, особливо при затримці з лікуванням, може призвести до серйозних довготривалих ускладнень: глухоти, епілепсії, гідроцефалії і когнітивних розладів.

Фото: momresource.ca

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *