ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вимагають обладнати камерами спостереження усі школи та садочки і посилити їх охорону

Катерина Родак

|

Усі школи та дитсадочки Львова хочуть обладнати камерами відеоспостереження для посилення безпеки у навчальний закладах. Відповідне звернення сьогодні, 26 жовтня,  озвучив депутат Ігор Дякович, передає кореспондент Львівського порталу.

«Викрадення дитини у київському садочку, київському садочку, шприци на подвір’ї львівських ДНЗ та невідомі особи на шкільній території… На жаль, загроз у наших містах не бракує», – зазначив міський обранець.

Як йдеться у зверненні, ще 22 грудня 2016 р. був поданий запит № 493-Д на ім’я міського голови Садового А.І., директора департаменту гуманітарної політики Слічної Г.М. та начальника управління освіти Довганик З.М. щодо вжиття заходів для забезпечення безпечного перебування дітей у закладах освіти міста Львова № 493-Д.

«У відповідь я отримав інформацію (Лист департаменту гуманітарної політики  № 4-2601-27 від 06.01.2017 року; Лист управління освіти № 4-2601-36 від 10.01.2017 року) про те, що створено робочу групу з підготовки “Програми охорони установ комунальної власності гуманітарного профілю та оснащення їх системами відеонагляду та безпеки”, до складу якої увійшли представники управлінь культури, охорони здоров’я, освіти, ЛКП “Муніципальна дружина”, ЛКП “Міський центр інформаційних технологій”, ЛКП “Львівсвітло”, а також експерти, які спеціалізуються на засобах безпеки та охорони», – йдеться у документі.

У зверненні наголошується, що міський голова у своїй відповіді надав інформацію про діяльність ПП “Аресконт” щодо впровадження пілотного проекту охорони шкіл на базі СЗШ №3, а також про участь управління освіти у Програмі Європейського союзу транскордонного співробітництва “Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020”.

«Питання “Програми охорони установ комунальної власності гуманітарного профілю та оснащення їх системами відеонагляду та безпеки” було включене у План роботи кожної з чотирьох попередніх сесій 7 скликання, однак  жодного разу не розглядалося на пленарних засіданнях, попри те, що з моменту створення робочої групи минуло близько 9 місяців. Додамо, що відповідно до Програми розвитку освіти на 2018-2020 роки на охорону закладів освіти планується виділяти 3 млн. гривень щорічно», – зазначається у документі.

Відтак депутат вимагає:

Надати детальний звіт про результати роботи робочої групи по підготовці “Програми охорони установ комунальної власності гуманітарного профілю та оснащення їх системами відеонагляду та безпеки”.

Включити в порядок денний чергового пленарного засідання Львівської міської ради проект Ухвали ради про затвердження “Програми охорони установ комунальної власності гуманітарного профілю та оснащення їх системами відеонагляду та безпеки”.

lviv.vgorode.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *