ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська облрада хоче, щоби 14 жовтня відзначали відразу чотири свята

Соломія Головіна

|

Депутати Львівської обласної ради під час позачергової сесії ухвалили звернення до Верховної Ради України щодо перенесення дати щорічного святкування Дня Збройних Сил України з 6 грудня на 14 жовтня свято Покрови та День українського козацтва. За це проголосувало 53 обласні обранці, передає кореспондент Львівського порталу.

Як наголошується, 14 жовтня Україна відзначає величне свято – свято Покрови Пресвятої Богородиці, покровительки та берегині Козацького війська, УПА та захисників України.

«Воїни УПА, українські козаки і новітні Герої України зробили і роблять неоціненний внесок у боротьбу за незалежність України та формування національної гідності українців…16 років, що минули з дня прийняття ЗУ «Про Збройні Сили України», уже стали надбанням історії. Протягом цих років Збройні Сили України пройшли непростий шлях становлення і є гарантом забезпечення захисту суверенітету, територіальної цілісності й недоторканості нашої держави. Сьогодні воїни ЗСУ в умовах російсько-української війни продовжують славні бойові традиції своїх нащадків», – мовиться у зверненні обласних обранців.

Отож, депутати Львівської облради звернулися з ініціативою перенесення дати щорічного святкування Дня ЗСУ з 6 грудня на 14 жовтня.

Фото: styler.rbc.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *