ОСТАННІ НОВИНИ

Наступного року на українське кіно дадуть півмільярда гривень

Соломія Головіна

|

Кабінет Міністрів України закладає в проекті державного бюджет на 2018 рік не менше 500 млн грн на проекти розвитку вітчизняного кінематографа і готовий всебічно сприяти формуванню та ухваленню законодавчих ініціатив, які дозволять створити систему підтримки кіноіндустрії. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з представниками української кіноіндустрії, передає прес-служба уряду.

«У 2018 році ми передбачаємо 500 млн грн. Це ті кошти, які ми направляємо на підтримку. Але нам, якщо робити, то треба робити добре. Полуміри тут не працюють, – сказав Глава Уряду. – Потрібні не тільки кошти. Потрібно запустити систему –  законодавчо створити повноцінну систему (розвитку кінематографа) і врегулювати проблеми, які створюють бар’єри такого розвитку».

Глава Уряду підкреслив, що основа для компромісу є. «Чого я хотів би добитися? Більшої прозорості процесу (використання ресурсів), для мене важливо, аби весь процес був прозорим, конкурентним і ефективним. Це підсилить нашу позицію, – сказав Глава Уряду. – Я підтримую розвиток кінематографа. І, думаю, ми знайдемо повне порозуміння (в процесі підготовки проекту держбюджету – 2018 до другого читання) і визначимо (необхідну) підтримку, аби ми зробили більш серйозний прорив. Для цього є все. Ми можемо стати країною, яка є впливовою і знаковою на мапі світового кінематографа».

Глава Уряду звернув увагу, що деякі законодавчі ініціативи з питань розвитку кіноіндустрії вже напрацьовані і очікують свого обговорення в Парламенті. Саме тому Уряд звернеться до Верховної Ради з пропозицією опрацювати документи. «Єдине, що просив би, чітко структурувати цілі, яких бажаємо досягти, визначити рівні правила для всіх (щодо доступу до держпідтримки) і подумати про розвиток регіональної складової (залучення регіонів до кіновиробництва)», – додав Володимир Гройсман.

Проектом Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» видатки на кіновиробництво закладені на рівні 500,0 млн грн. За рахунок цих коштів планується профінансувати роботу над 80 фільмами.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *