ОСТАННІ НОВИНИ

Поліцейські затримали львів’янина, який причетний до пограбування та розбою

Юлія Шпак

|

У Львові дільничні офіцери поліції затримали зловмисника, причетного до пограбування та розбою. Раніше судимого львів’янина, правоохоронці перевіряють на причетність до скоєння інших злочинів, відкриті кримінальні провадження. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУНП у Львівській області.

У Залізничний відділ поліції 23 жовтня близько опівночі надійшло повідомлення від 49-річного львів’янина про те, що по вулиці Виговського у Львові на нього напав невідомий чоловік, вдарив його в обличчя та відібрав гаманець з грошима і банківськими картками, а також мобільний телефон.

За кілька хвилин у відділ поліції зателефонувала 26-річна жінка, котра повідомила, що по вулиці Кульчицької на неї напав невідомий чоловік та, погрожуючи ножем, відібрав у неї мобільний телефон та рюкзак з особистими речами.

«Злочини були скоєні на відстані кількасот метрів один від одного, приблизно в один час. Заявники описали зловмисників і з цих описів стало зрозуміло, що на них міг напасти один і той самий чоловік, оскільки прикмети збігались. Орієнтування було негайно передано усім поліцейським і, неподалік місця, де сталось пограбування, дільничні офіцери поліції Залізничного відділу поліції, котрі несли службу у цьому районі, побачили чоловіка, схожого на розшукуваного. З собою він мав рюкзак, схожий за описом на той, який нападник відібрав у жінки кілька хвилин тому», – розповів начальник Залізничного відділу поліції підполковник поліції Павло Гарасим.

Поліцейські затримали зловмисника  в порядку ст.208 КПК України. Окрім рюкзака він мав з собою  мобільні телефони та інші речі, про які повідомляли жертви. Особу нападника встановлено – ним виявився раніше судимий за крадіжки та пограбування львів’янин.

За цими фактами відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 187 (розбій) КК України, санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років та ч.2 ст.186 (грабіж), скоєння якого передбачає покарання – позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років. Проводиться досудове розслідування, поліцейські перевіряють затриманого на причетність до скоєння інших злочинів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *