ОСТАННІ НОВИНИ

Флешмоб #freedolphins: в Україні вимагають закрити усі дельфінарії та створити центр реабілітації для морських жителів

Катерина Родак

|

В Україні розпочався міжнародний флеш-моб на захист прав дельфінів. Його ініціювала Міжнародна благодійна організація «Екологія-Право-Людина», передає кореспондент Львівського порталу.

За даними екологів, на території України досі працює 20 дельфінаріїв, в яких утримується близько 80 дельфінів-афалін та інші рідкісні морські тварини. Це більше ніж будь-де у Європі.

В Чорному та Азовському морях живуть три види китоподібних: дельфіни – білобочка та афаліна, а також морська свиня азовка. Всі вони є зникаючими видами і охороняються Червоною книгою. Для дельфінаріїв виловлюють афалін. Оскільки експерименти з утримання в неволі білобочок та азовок закінчувалися невдачами. Афаліна може вижити в дельфінарії довше.

«Тож наші головні завдання сьогодні це:
– заборона утримання дельфінів в неволі;
– закриття всіх дельфінаріїв;
– створення реабілітаційного центру для дельфінів

Потрібно привернути увагу громадськості до проблеми утримання дельфінів в неволі. Для цього влаштований цей флеш-моб. Потрібно щоб якомога більше людей побачило цю проблему та разом прийшло до її вирішення. Незалежно від віку, статі, освіти. Кожен може зробити корисну справу для Природи. В усі часи», – наголошують екозахисники.

Як взяти участь у флеш-мобі:
Розмістити фото у соц-мережі з надписом «Вільному – Воля, Дельфінам-море!», з хештегами #freedolphins#ban_dolphinariums_in_Ukraine#ні_дельфінаріям#я_проти_дельфінаріїв. Відмітити на ньому Президента, Верховну Раду України, Кабмін, Мінприроди. Закликати ваших близьких та друзів взяти участь.

Формат напису та форма подання інформації – питання вашої власної фантазії. Фото може бути зроблене вдома, на роботі, на фоні примітного місця у вашому місті, або селі. Природа не має меж, тож допомогти нам зупинити знущання над дельфінами можуть небайдужі з будь-яких куточків світу. Надіслати фото нам.

Всі фото будуть використані щоб переконати чиновників в тому що доля дельфінів хвилює людей по всьому світу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *