ОСТАННІ НОВИНИ

Люди Димінського намагались підкупити матір загиблої в ДТП дівчини?

Соломія Григор'єва

|

Минуло більше двох місяців із часу резонансної аварії, у якій автомобіль львівського бізнесмена Петра Димінського вбив дівчину. Рідні жертви кажуть про затягування слідства і залякування свідків, а сам підприємець виїхав за межі України. Про це йдеться в сюжеті ТСН, передає Львівський портал.

Мама Наталі Тріли забути про Димінського їй самій пропонували люди бізнесмена, які приходили після похорону. Жінка каже, що натомість пропонували гроші.

«То виглядало так: ми вбили тобі дитину, а ти тепер давай список, ми там подивимось, може, щось тобі вкинем, може, не вкинем», – каже Марія Тріла.

Провину за аварію взяв на себе охоронець Андрій Борщ, котрого спочатку взяли під варту, а потім із СІЗО відпустили під домашній арешт. Однак експертиза підтвердила, що зразки ДНК, знайдені в автомобілі, належать не йому. Проте ні цієї експертизи, ні інших матеріалів справи родичі загиблої та їх адвокати не бачили. Тому підозрюють, що слідство проводять не прозоро і справу навмисне затягують. «Можливо, йдуть якісь торги, можливо, хтось із кимось пробує домовитись», – припускає брат загиблої Степан Мацевко.

«Відмова в ознайомленні з матеріалами, в першу чергу, з висновками експертиз, може свідчити лише про те, що слідство в такий спосіб намагається укрити певні відомості, щоб не стали відомі потерпілим», – вважає адвокат потерпілих Микола Вишневський.

Сам Димінський разом із родиною виїхав за кордон, але правозахисники впевнені – немає жодної проблеми в допиті бізнесмена. «Слідчий робить запит через Мін’юст для допиту тих чи інших осіб, і в будь-якій країні, де б він не знаходився», – переконує Володимир Марусяк. Однак де саме зараз перебуває Димінський, його адвокати не зізнаються – вони тільки обурюються обшуками, які слідчі проводили вдома і в офісах бізнесмена. «28 людей приїхало, знайшли недопалки в смітнику, найшли гребінці, бритви вилучили», – каже Микола Лисий.

У міністерстві внутрішніх справ перебіг розслідування резонансної ДТП не коментують.

«На даний час слідство Нацполіції не розповсюджує жодної додаткової інформації про хід розслідування цього кримінального провадження, а також про результати експертизи в цьому кримінальному провадження», – повідомив речник МВС Артем Шевченко.

Тепер адвокати потерпілих збираються зобов’язати слідчого надати матеріали кримінального провадження через суд, а рідні та друзі загиблої запевняють, що не дозволять спустити цю справу на гальмах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *