ОСТАННІ НОВИНИ

У центрі Львова збудують дворівневий «зелений» паркінг, а вулицю Шота Руставелі розширять

Катерина Родак

|

Із 19 жовтня 2017 року по 13 листопада 2017 року триватиме громадське слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення детального плану території у районі вул. Шота Руставелі, вул. Зеленою, пл. Є. Петрушевича у м. Львові. Відповідне оголошення розміщене на сайті Львівської міськради, передає кореспондент Львівського порталу.

Згідно пояснювальної записки до детального плану,  у проекті ДПТ опрацьовано планувальне рішення використання та забудови території орієнтовною площею 2,96 га.

Територія проектування детального плану розташована у центрально-західній частині Львова та обмежена вул. Шота Руставелі, вул.Зеленою, пл.Є. Петрушевича.

Детальним планом території пропонується реконструкція частини нежитлових будівель (пл. Петрушевича, 5) з добудовою та надбудовою під офісний центр; демонтаж дисгармонійних об’єктів;відведення ділянок для обслуговування підземного паркінгу (шляхом реконструкції площі Петрушевича) та міського скверу загальною площею 0, 5381 га.

Зазначимо, що офісний центр на площі Петрушевича уже активно ведеться.

У пояснювальній записці зазначається, що розміщення земельної ділянки для будівництва та обслуговування підземного паркінгу (2-рівневий гараж) покращить обслуговування мешканців і гостей міста.

Схема нового паркінгу:

Загальна площа машиномісць в проектованому підземному гаражі під площею Петрушевича становить 300 місць.

Для максимального збереження озеленених площ та покращення екологічної ситуації пропонується влаштувати проектовані автостоянки на території кварталу із покриттям із перфорованих плит замощення або газонних решіток.

«Такі системи довго зберігають водопроникність, оскільки завдяки тиску по великій поверхні і тривалій рухливості решітки грунт не ущільнюється, зберігаючи свою природну гідроактивність», – йдеться в документі.

Також вулицю Шота Руставелі планують розширити до 4-х смуг.

30 жовтня 2017 року відбудеться зустріч з головним архітектором проекту.

Місце проведення: Великий сесійний зал Львівської міської ради (м. Львів, пл. Ринок,1). Початок о 18.00.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *