ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині на одну вакансію претендує двоє безробітних

Дарина Смеречанська

|

У січні-вересні за посередництва центрів зайнятості Львівщини роботу шукали 42,7 тис. безробітних, що на 10,1 тис. менше, ніж в аналогічному періоді торік. Натомість база вакансій, задекларованих працедавцями, збільшилася на 11,2 тис одиниць і становила 53,6 тис. вільних робочих місць. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

За інформацією Львівського обласного центру зайнятості, станом на 1 жовтня цього року в області зареєстровано 14,3 тис. безробітних, до уваги котрих – понад 6,6 тис пропозицій працевлаштування. Відтак за одну вакансію у середньому конкурували двоє претендентів.

Найбільш оптимальним шляхом збалансування попиту та пропозиції робочої сили на ринку праці є організація на замовлення фірм і компаній професійного навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації безробітних. Вишкіл проходить як на базі освітніх установ чи у центрах професійно-технічної освіти ДСЗ, так і шляхом стажування безпосередньо на робочих місцях. Про ефективність програми свідчать цифри: після отримання свідоцтва про присвоєння кваліфікації 86,1% слухачів курсів повернулися до трудової діяльності. Безробітні освоювали такі затребувані на ринку праці професії як продавець продовольчих чи непродовольчих товарів, касир торговельного залу, кухар, перукар, охоронник, рибовод, монтажник систем утеплення будинків, лицювальник-плиточник, електрогазозварник, слюсар з ремонту автомобілів, флорист, кондитер, кравець, швачка, оператор котельні, водій автотранспортних засобів, адміністратор, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, водій автонавантажувача, електромонтер з ремонту та обслуговування електрообладнання тощо.

Упродовж січня-вересня обласна служба зайнятості забезпечила роботою 40,7 тисяч жителів Львівщини, із них 67,6% працевлаштували до надання статусу безробітного. На нові робочі місця із наданням працедавцям компенсації зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування прийняли 803 особи, 148 клієнтів центрів зайнятості започаткували свій бізнес, отримавши одноразову виплату допомоги з безробіття для відкриття власної справи. Ще 5,1 тис краян залучили  до громадських та інших робіт тимчасового характеру, у тому числі  майже 5тис безробітних.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *