ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян запрошують відвідати виставку робіт людей з вадами зору

Вероніка Рой

|

Завтра, 18 жовтня, в рамках відзначення Міжнародного дня білої тростини,  Львівський осередок УТОС організовує виставку робіт людей з вадами зору. Про це сьогодні, 17 жовтня, під час брифінгу розповіли організатори, передає кореспондент Львівського порталу.

За словами голови правління Львівської обласної організації УТОС Любов Кукурузи, до Дня білої тростини у Львові організували ряд заходів. В рамках програми передбачена виставка творчих робіт людей з вадами зору, а також виступ творчих колективів та виконавців.

« 15 жовтня відзначають Міжнародний день білої тростини і ми традиційно в ці дні робимо різноманітні заходи. Ці заходи ми починаємо раніше ніж 15 жовтня і закінчуємо їх до 13 листопада, коли відзначають Міжнародний день сліпих. Варто зазначати, що завтра ми проводимо основний захід – це виставка творчих робіт наших незрячих і показ творчих можливостей колективів і виконавців», – розповіла вона.

Такий захід проводять з метою «відкрити очі зрячих на світ незрячих», показати творчі надбання людей з вадами зору, адже серед членів організації є багато творчо обдарованих особистостей, спортсменів, чинних чемпіонів світу та паралімпійців. Як зазначають організатори, захід розпочнеться о 12.00 і відбуватиметься у будинку культури Львівського УВО УТОС ( вул. Замарстинівська, 130).

Окрім цього, Любов Кукуруза додала, що 21 жовтня у Львові проведуть концерт, зібрані кошти з якого використають для створення кімнати фізичної реабілітації.

«Дуже часто члени організації були учасниками благодійних концертів і якщо збиралися кошти, то зазвичай вони йшли на підтримку АТО або хворим. В цьому році у нас є інша задумка: ми хочемо при організації виділити одну з кімнат і створити там міні-реабілітаційний центр. Тобто, кімнату фізичної реабілітації. Тому 21 жовтня в кінопалаці імені Довженка буде проходити концерт незрячої композиторки, поетеси та виконавиці Оксани Винницької. Зібрані кошти з цього концерту ми використаємо для створення цієї кімнати», – зазначила вона.

У свою чергу, заступник начальника управління соціального захисту ЛМР Ігоря Кобрина, на захід, який відбуватиметься завтра, з бюджету міста було виділено 32 500 гривень.

«Також до Міжнародного дня незрячих буде розпорядження міського голови про виділення коштів всім незрячим, які є на обліку в управлінні соціального захисту», – додав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *