ОСТАННІ НОВИНИ

У школах Львова незабаром запрацюють класи повного дня

Вероніка Рой

|

У початкових класах чотирьох навчальних закладах Львова запрацює «Школа повного дня». Відповідне рішення було прийнято сьогодні, 13 жовтня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради, передає кореспондент Львівського порталу.

За словами начальника управління освіти Львівської міської ради Зоряни Довганик, навчально-виховний процес у таких класах триватиме впродовж 8 годин.

«Передбачається, що даний пілотний проект буде реалізований у перших класах окремих навчальних закладів Львова. В першій половині дня буде фронтальна, групова, інтерактивна програма. Друга половина дня обов’язково включатиме розвиткову та пізнавальну діяльність. Щодня діти матимуть змогу брати участь у різноманітних екскурсіях та відвідувати різноманітні гуртки.

Після 16:00 год. дітки йдуть додому або залишаються на групі продовженого дня, відвідують гуртки, які працюватимуть у школі. Окрім того, у такому класі будуть працювати два вчителі, а тому управління освіти просить погодити внесення змін до штатних розписів окремих навчальних закладів для того, аби вводити окремі штатні одиниці вчителя початкових класів, або керівника гуртка для того, щоб забезпечити належну організацію навчально-виховного процесу», – розповіла вона.

Також Зоряна Довганик  зазначила, що на даний момент зголосилися до участі у цьому проекті чотири навчальних заклади Львова.

« За перебування у таких школах батькам платити не доведеться. У школі передбачається одноразове харчування, яке забезпечує місто. Друге харчування за бажанням батьків може бути організоване додатково за їхню платню», – додала вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *