ОСТАННІ НОВИНИ

Жінок Львівщини закликають проходити профілактичні обстеження на вияв раку

Соломія Григор'єва

|

Вчора, 9 жовтня, в області розпочалася традиційна щорічна акція «Дні профілактики патології шийки матки і грудної залози у жінок». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Щорічні акції з профілактики патологій грудної залози та шийки матки показують високу ефективність та активність задля проходження обстеження. Під час минулорічної акції було оглянуто 52 960 жінок (у 2012 році 51 176  жінок, 2013 – 52 904 жінки; 2014р. – 52 905 жінок; 2015 році – 52 935 жінок).

Цю акцію проводять аби привернути увагу жінок до профілактичних обстежень, адже виявлення патології на ранніх стадіях позитивно впливає на процес подальшого лікування та одужання. Розпочали акцію в області із огляду нової техніки, яку закупили для Львівського регіонального онкологічного центру в межах співпраці із Світовим банком.

«Ми маємо найсучасніші взірці обладнання, спеціалістів, їх загальна  вартість навчання складає 160 тисяч доларів. Вони навчались і відвідували найкращі клініки світу. Тож сьогодні важливо щоб мешканці області та всієї України мали довіру до цього обладнання, до цих фахівців, а також довіра до того, що і діагностика, і лікування відповідає найкращим зразкам Європи» – зазначив під час брифінгу у Львівському державному онкологічному регіональному лікувально-діагностичному центрі голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Триватимуть Дні профілактики патології шийки матки і грудної залози у жінок до 23 жовтня, відтак кожна жінка матиме змогу пройти безкоштовне обстеження, зокрема у Львівському державному онкологічному регіональному лікувально-діагностичному центрі та районних скринінгових центрах.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *