ОСТАННІ НОВИНИ

Як Львівщина відзначатиме День захисника України та 75-ту річницю створення УПА

Вероніка Рой

|

До Дня захисника України та 75-ї річниці створення УПА на Львівщині відбудеться чимало тематичних заходів. Про це сьогодні, 10 жовтня, під час брифінгу розповіли організатори, передає кореспондент Львівського порталу.

Як розповіла т.в.о. директора департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської облдержадміністрації Ольги Березюк, заходи з нагоди відзначення 75-ї річниці створення УПА та Дня захисника України розпочнуться вже з четверга.

«Заходи які будуть відбуватися на Львівщині матимуть надзвичайно патріотичний характер. Хочу зазначити, що відзначення цих подій розпочнеться вже з 12 жовтня, але основні заходи передбачені на суботу та неділю», – сказала вона.

За словами директора департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації Мирослави Туркало, в усій області і в усіх закладах культури відбуватимться тематичні заходи

«Ми дуже активно готувалися до цих подій. І вважаємо, що 75 років від створення УПА та День захисника України – це ті заходи, які треба відзначати дуже потужно і на серйозному рівні. Так, 12 жовтня Музей визвольної боротьби отримає унікальний комплект нагород для відзначення героїв та учасників УПА. В це день один з мешканців села Крехова до цього музею передасть прапор, який був віднайдений у Крехові  і які були збережені для нащадків вояками УПА», – сказала вона.

Протягом 13-14 жовтня на Львівщині проведуть 27 фестивалів і крім того, 936 тематичних мистецьких проектів. Тобто, практично в кожного населеному пункті відбудеться святкування, вшанування та мистецькі патріотичні заходи.

Також Мирослава Туркало зазначила, що низка заходів пройде і у військових частинах Львівщини.

«Також акцент ми зробили на 29 військових частинах Львівщини, де зараз проходять службу наші захисники. І кожній з цих частин 13 жовтня відбудуться урочистості. Ми організували все таким чином, щоб до цих військових частин поїхали наші мистецькі колективи і привітали їх зі святом. Окрім цього, на Яворівську полігоні, де перебувають на ротації велика кількість хлопців, ми проведемо  величезний проект «Пісні перемоги», який відбуватиметься на стадіоні, де буде будуватися сцена. Ми запросили до проекту відомих виконавців та гуртів. Також  з Яворівським полігоном ми спільно готуємо польову кухню для усіх, хто туди приїде», – розповіла вона.

Програма заходів

09:00 – розпочинаються заходи вшанування біля меморіалу невідомому вояку УПА. Опісля учасники заходу вирушать на 67 та 72 поле на Личакові, де, зокрема, поховані герої АТО та Небесної Сотні. На 72 полі відбудеться панахида за загиблими та громадське віче.

11:00 – у гарнізонному храмі Петра і Павла відбудеться Богослужіння за Україну.

12:00 – на площі перед Оперним театром відбудеться традиційна посвята першокурсників ліцею імені Героїв  Крут.

13:30 – на вулиці Батуринській, 1 відбудеться відкриття пам’ятного знаку тим, хто віддав своє життя на Сході України

17:00 – в Оперному театрі відбудеться урочиста мистецька академія з нагоди 75-річчя від створення УПА і Дня захисника України.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *