ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині спостерігається стабілізація захворюваності на ВІЛ-інфекцію

Юлія Шпак

|

Розвиток епідемії ВІЛ-інфекції/СНІДу в Львівській області має ті ж закономірності, що й в цілому в Україні. Так, за 9 місяців 2017 р. взято під медичне спостереження 331 особу з вперше встановленим діагнозом ВІЛ-інфекція проти 332 осіб за 9 місяців 2016 р. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Зареєстровано 48 дітей, які народилися від ВІЛ-позитивних матерів (за 9 місяців 2016 р. – 54 дитини). Діагноз ВІЛ-інфекція у 2017 р. підтверджений двом дітям.

Розширення доступу до лікування закладено в основу нових завдань, поставлених до 2020 року, метою яких є покласти край епідемії СНІДу до 2030 року: у 90% людей, які живуть з ВІЛ, має бути підтверджений ВІЛ-позитивний статус; з них 90% повинні отримувати АРТ; 90% людей, що приймають АРТ, мають мати невизначене вірусне навантаження.

Для взяття епідемії під контроль потрібно нарощувати обсяги і якість тестування населення області. Особливо слід звернути увагу на надання послуг з тестування на ВІЛ-інфекцію на первинному рівні надання медичної допомоги, залучення НУО, спільнот ключових груп, мобільні амбулаторії. Адже вчасне виявлення вірусу дає можливість забезпечити ефективне лікування та не допустити поширення епідемії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *