ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині міський голова незаконно преміював самого себе на 15 тисяч

Соломія Григор'єва

|

На Львівщині народному обранцеві та секретареві однієї із міськрад повідомили про підозру у розтраті майна і службовому підробленні. Службові особи внесли до офіційних документів завідомо неправдиві відомості та на їх основі заволоділи бюджетними коштами. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

За процесуального керівництва прокуратури Самбірського району, місцевими поліцейськими та працівниками Управління захисту економіки у Львівській області задокументовано факт неправомірних дій голови та секретаря однієї із міських рад Львівщини.

Заздалегідь домовившись про вчинення правопорушення, голова та секретар склали, підписали та затвердили протокол чергової сесії міської ради, на якій нібито розглядалось питання «Про преміювання міського голови до Дня місцевого самоврядування та надання матеріальної допомоги».

Правоохоронці встановили, що зловмисники використали сфабриковане рішення та подали бухгалтеру задля нарахування премії і матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань загальною вартістю близько 15 тисяч гривень.

Відповідно до ч.1. ст.482 КПК України, прокурором обласного управління, службовцям повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.366 (службове підроблення), а голові міськради ще й за ч.2 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

За вчинене секретареві загрожує обмеження волі на строк до 3 років з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю, а голові міської ради – до 5 років позбавлення волі та трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *