ОСТАННІ НОВИНИ

Семеро дітей отруїлося майонезом, який безкоштовно роздавали під час промо-акції на вулиці

Дарина Смеречанська

|

У Києві семеро дітей потрапили до лікарні з кишковою інфекцією. Погіршення самопочуття вони відчули після вживання майонезу, який роздавали під час промо-акції. Про це Львівському порталу повідомили у Нацполіції.

Так, учора близько 12:00 до столичної поліції надійшла інформація про те, що неподалік станції метрополітену «Шулявська» невідомі роздають безкоштовний майонез, який викликає сумнів. За викликом виїхала слідчо-оперативна група Шевченківського управління поліції.

На місці події 21-річний киянин розповів, що приблизно з 9:00 невідома особа проводила промо-акцію і безкоштовно роздавала флаєри та пачки майонезу зі смаком сиру. Також чоловік надав правоохоронцям одну пачку із-під майонезу та кілька флаєрів, які долучені до зібраних матеріалів.

Після 13:30 до поліції від медичних працівників надійшли повідомлення про те, що до інфекційного відділення лікарні поступило семеро дітей із попереднім діагнозом – кишкова інфекція.

Відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України, а відтак розпочали кримінальне провадження.

Допитані лікарі повідомили поліцейськім, що під час обстеження неповнолітніх пацієнтів встановлений діагноз: харчова токсикоінфекція. На час приїзду правоохоронців до лікарні,  двоє дітей залишили медичний заклад, а п’ятеро – 16-річні учні київського коледжу – розповіли поліцейським, що близько 9:00, коли вони прямували до навчального закладу, біля станції метрополітену «Шулявська» проходила промо-акція, і вони отримали пачки майонезу.

Після споживання безкоштовної продукції діти відчули погіршення самопочуття. На цей час їх стан задовільний, стаціонарне лікування ніхто із дітей не проходить. Наразі встановлюються усі обставини події та особи, які проводили промо-акцію. Крім того, слідчі призначають експертизи щодо вмісту розданого майонезу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *