ОСТАННІ НОВИНИ

Польські і львівські лікарі оперували та консультували дітей з ортопедичною патологією

Вероніка Рой

|

Цього тижня в міській дитячій клінічній лікарні лікарі-ортопеди і нейрохірурги спільно з відомим польським ортопедом Кшиштофом Колтовським та київським нейрохірургом Андрієм Мизаком проконсультували понад 40 та прооперували двох діток з ортопедичною патологією, використавши обладнання, яке привезли лікарі з Польщі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Співпраця з лікарями-ортопедами з університетської клініки м.Вроцлав (Польща) та міської дитячою клінічною лікарнею розпочалась у березні цього року. Тоді польські і львівські лікарі провели унікальну надскладну операцію з вирівнення  осі хребта у 12-річної львів’янки. Дівчинка страждала від вродженої важкої форми сколіозу, і їй потрібне було термінове оперативне втручання. Пацієнтка вже була оперована два роки тому, але попередня металева система не витримала навантаження і зламалась. Дівчинку успішно прооперували, усунувши стару систему і поставивши нову, за допомогою інплантантів вирівняли та зафіксували вісь хребта у природному положенні. Тепер маленька львів’янка матиме рівну поставу, позбавиться болю у спині і нічим не відрізнятиметься від однолітків. Таку операцію в лікарні тоді провели вперше – їх проводять лише у спеціалізованих ортопедичних інститутах в Києві та Харкові.

«В рамках цієї співпраці з лікарями університетської клініки Вроцлава відбувся черговий візит лікарів-ортопедів в міську дитячу клінічну лікарню. Під час візиту проконсультовано понад 40 пацієнтів, і виконано дві операції дітям з ортопедичною патологією: корекція нейромускулярного  сколіозу з використанням титанової системи, а також корекція ідіопатичного сколіозу «ростучою системою» (подарована меценатом), застосувавши систему, яка запобігає пошкодженню нервових закінчень під час операцій. Під час другої операції вперше у Львові було застосовано таку систему, яка привезли колеги з Польщі», – розповіли в комунальній міській дитячій клінічній лікарні.

Всі консультації та операції провели безкоштовно.

Зазначимо, що наступний візит лікарів-ортопедів з Польщі заплановано на січень-лютий наступного року. Завдяки такому досвіду надалі фахівці лікарні зможуть проводити надскладні оперативні втручання самостійно, а львівським пацієнтам не потрібно буде їздити за допомогою до інших міст.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *