ОСТАННІ НОВИНИ

Незабаром більше десяти тисяч споживачів електроенергії Львівщини отримають нові «розумні» лічильники

Олександр Косик

|

В цьому році ПрАТ «Львівобленерго» почало встановлювати своїм клієнтам «розумні» електромережі. Серед основних переваг цих лічильників: дистанційна передача показників, відсутність людського фактору при зборі даних та можливість переходити на «нічний» тариф. Про це енергетики підприємства розповіли сьогодні, 2 жовтня, під час прес-конференції, передає кореспондент Львівського порталу.

Окрім зазначених переваг для споживачів, нові електромережі допомагають суттєво зменшити технологічні витрати і запобігати крадіжкам електроенергії.

На початку 2000-их років такий лічильник був призначений для юридичних споживачів, для промисловості, а сьогодні вже стає актуальним для побутового сектору.

«На сьогодні «Львівобленерго» на 2017 рік передбачає придбання та впровадження 10,5 тисяч «розумних» лічильників, які будуть встановлені для обліку електричної енергії у населення. Ми своїм коштом проводимо вимінювання існуючих приладів обліку на «інтелектуальні» лічильники. У нових пристроях в функція закладена можливість об’єднуватись у системи та бути постійно в моніторингу як з боку споживача, так і представників енергопостачання», – розповів директор з маркетингу ПрАТ «Львівобленерго» Андрій Скрипник.

Цього року нові лічильники з’являться у кількох споживачів Львова та восьми районах області. В подальшому їх кількість має збільшуватись.

Фот о: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *