ОСТАННІ НОВИНИ

Бондаренко готувала провокаційну акцію російських спецслужб

Омелян Шевчук

|

Одіозна журналістка Олена Бондаренко, яка була нардепом двох скликань від «Партії регіонів», готувала провокаційну акцію російських спецслужб у Києві. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі СБУ.

За даними відомства, оперативники СБ України встановили, що спецслужби РФ планували провести у Брюсселі акцію з дискредитації України перед європейською спільнотою. Провокатори планували звинуватити українську владу нібито в утисках журналістів та «вільної преси».

Для цього до Брюсселю виїхало кілька проплачених громадян України як «оратори» круглого столу на тему: «Порушення прав людини, обмеження свободи преси та політичні репресії в Україні». Для посилення «ефекту» від їхнього виступу та надання додаткової «правдивості», організатори планували пряме включення з Києва, під час якого проплачені «блогери» та «журналісти» мали підтвердити інформацію про утиски і переслідування.

Співробітники СБУ задокументували, що «блогерів» і «журналістів» організатори фейкових акцій найняли на «чорному ринку праці» за 100 гривень кожного. Для унеможливлення їх ідентифікації європейськими партнерами, куратори зобов’язали одягти «масовку» чорні окуляри у зв’язку із нібито переслідуваннями в Україні та побоюваннями за власне життя.

Єдиною широко відомою суспільству особою на цьому фейковому заході була екс-народний депутат України V,VI,VII скликань Олена Бондаренко, котра відмовилась від дачі пояснень правоохоронцям. Проте за неї залюбки це зробила найнята для «шоу» публіка.

В рамках наявних кримінальних проваджень планується проведення допитів організаторів фейкового з’їзду «блогерів» для документування протиправної діяльності спецслужб РФ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *