ОСТАННІ НОВИНИ

З’явився інвестор, що може взятися за СІЗО у Львові

Катерина Родак

|

У Міністерстві юстиції України повідомили про інвестора, який готує документи, аби у рамках державно-приватного партнерства побудувати нове СІЗО у Львові. Про це у коментарі Львівському порталу повідомив речник заступника міністра юстиції Юрій Масляк.

За його словами, мова йде не про продаж СІЗО на Городоцькій, а про його перенесення та використання старої будівлі слідчого ізолятора інвестором.

«Львівський слідчий ізолятор, як і Чернівецький, Хмельницький, Одеський – вони всі ідуть відповідно до проекту Державно-приватного партнерства. Це проект, коли держава віддає інвестору у користування земельну ділянку, натомість інвестор спочатку будує новий слідчий ізолятор, а потім, коли ми вже до нового слідчого ізолятора перевозимо всіх мешканців старого СІЗО, тоді він отримує земельну ділянку у користування. Тобто жодного продажу не відбувається. Інвестор, щоб отримати ділянку у центрі Львова, має збудувати за межами міста на території Личаківської колонії нове СІЗО», – пояснив Львівському порталу Юрій Масляк.

Водночас у Мін’юсті розповідають, що нарешті таки з’явився інвестор, який регламентує готовність взятися за будівництво нового СІЗО і освоєння території на Городоцькій.

«Ми сьогодні збираємо проектні пропозиції від компаній, які колись будували, або мають досвід будівництва подібних об’єктів. Коли буде обраний проект, тоді під той проект ми будемо шукати інвестора. Сьогодні жодного проекту по Львівському ізолятору не подано, хоча є одна компанія, проект якої є на фінальній стадії», – каже Юрій Масляк.

Деталей ні про інвестора, ні про проект наразі в Мін’юсті не повідомляють.

Нове СІЗО, за прогнозами Міністерства юстиції, має постати на території Личаківської виправної колонії №30, що на Шевченка, 156 – цю ділянку ще минулого року виділила міська рада.

«Процес пошуку інвестора триватиме доти, доки не буде затверджено перший проект, який задовольняє вимоги. Кожна камера має відповідати міжнародним стандартам, кожне вікно в приміщення теж має відповідати стандартам, бо якщо там буде потрапляти менше світла, то це буде катуванням відповідно до стандартів Європейського комітету катувань», – зауважує Юрій Масляк і переконує, що нове СІЗО буде збудоване не за радянськими стандартами, а за європейськими, відповідно до усіх міжнародних документів стосовно прав утримання людей у закладах відбування покарань.

Детальніше про Львівське СІЗО та про його долю читайте у лонгріді Львівського порталу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *