ОСТАННІ НОВИНИ

У Карпатах знайшли три відпочинкові бази Львівської облради, про які ніхто не знав

Катерина Родак

|

У львівських Карпатах розташовано три відпочинково-оздоровчі бази для дітей, які фінансуються з обласного бюджету Львівщини. Збудовані ще за Союзу, сьогодні вони мають не надто туристичний вигляд, передає кореспондент Львівського порталу.

Так, у п’ятницю, 23 вересня, відбулася ревізія комунальних закладів Львівської облрад спецкомісією, зокрема двох баз відпочинку для дітей, що належать Львівському обласному центру краєзнавства та туризму учнівської молоді. Це турбази «Полонина» та «Трембіта».

За словами заступника голови Львівської облради Володимира Гірняка, про існування баз відпочинку, на які щороку виділяють кошти з обласного бюджету, довгий час ніхто навіть і не знав.

«Багато хто з керівництва не знав, що в цього закладу є три бази. Ми це з’ясували і ставимо за мету ефективне використання цих баз і цього майна. Ніхто не хоче нічого подерибанити, продати, закрити, а навпаки – розвинути. Ми підходимо до обласного майна, як до власного. Ми ставимо питання: чому приватна база заробляє гроші, а наша база не заробляє нічого, а ми її фінансуємо», – каже В. Гірняк.

Усі три бази розташовані у львівських Карпатах неподалік м. Славське.

Як розповів завідувач бази «Полонина» Євген Гриненко, сьогодні на її території функціонує три будиночки, лише до одного підведена вода. Усього цю базу обслуговує 7 осіб персоналу.

«Наразі маємо 52 місця. Є декілька хаток, які ми не задіємо, вони вже -вчорашній день…Три будинки в нас здається. Більше 100 тисяч заробляємо на рік», – зазначив він.

Ціни на турбазі відповідають не надто вишуканим умовам: 80 грн за місце у будиночку з санвузлом, 70 – без такої зручності.

Натомість у базі відпочинку та оздоровлення «Трембіта» розповіли, що цього року заробили більше коштів, ніж торік (130 тисяч гривень), через те, що підняли ціни. У п’ятницю на цій базі, як і в «Полонині», не було жодного відпочивальника.

«Тут немає великої можливості зробити комплексний відпочинок. Тут організовано до 10 груп дітей, що приїжджали сюди зі шкіл. Решта приїжджає сюди приватних осіб», – зазначила керівник обласного департаменту освіти Любомира Мандзій.

Ціна за місце відпочинку у «Трембіті» – 65-80 грн в залежності від зручностей.

Загалом на три бази, що належать Львівському обласному центру краєзнавства та туризму учнівської молоді, щороку витрачається близько 5,5 млн грн.

Як додала Л. Мандзій, найближчим часом з цих баз оздоровлення і відпочинку мають зробити «кралечок».

«Сьогодні області необхідна стратегія розвитку комунальник закладів позашкільної освіти. Виходячи з того, що має бути напрацьована ця стратегія, я думаю, що ми впорядкуємо і зрозуміємо, куди ми рухаємося з цими базам. Бо тут гарна територія і гарна природа, але ефективність використання цього клаптика природи є дуже маленька», – резюмувала вона.

Своєю чергою Володимир Гірняк анонсував службове розслідування щодо ефективності використання коштів керівництвом центру краєзнавства та туризму.

Раніше ми писали, що на Львівщині анонсували звільнення ряду керівників комунальних закладів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *