ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині налічується 154 незаконних сміттєзвалищ

Соломія Головіна

|

Станом на сьогодні у Львівській області є 154 несанкціонованих сміттєзвалища. Про це сьогодні, 19 вересня, під час сесійного засідання повідомив директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник, передає Львівський портал.

Водночас, за його словами, у 2013 році їх було 650, у 2015 – 410, у 2016 – 365.

«Тобто, залишилася одна четверта частина тих сміттєзвалищ, яка була», – підсумував Руслан Гречаник.

«Щодо несанкціонованих сміттєзвалищ, які розміщені на території області, то вони облікуються районними державними адміністраціями, а також Міністерством екології та природних ресурсів. Відтак ситуацію можна побачити на сайті ecomapa.gov.ua», – сказав він.

Також Руслан Гречаник розповів про те, що в Львівській обласній раді зареєстрований проект програми поводження з ТПВ, який розроблявся департаментом розвитку ЖКГ за участі профільної депутатської комісії, громадськості та фахівців.

«На території області буде залишено орієнтовно 7 комунальних полігонів ТПВ, решту плануємо рекультивувати. Окрім цього, через 2-3 роки плануємо збудувати два-три заводи із переробки сміття, зараз проходять громадські обговорення на тих територіях, де планується будівництво заводів. Також плануємо ту кількість несанкціонованих сміттєзвалищ, які ще залишаються на території області, рекультивувати. На сьогоднішній день займаємося рекультивацією 5 великих сміттєзвалищ, наступного року продовжимо цю роботу», – розповів він.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *