ОСТАННІ НОВИНИ

У межах Форуму видавців відбулась презентація «Читанки для діточок» Маркіяна Шашкевича

Лаврентій Дубич

|

Цими вихідними у блакитній залі Палацу Потоцьких у межах 24-го Форуму видавців відбулась презентація книги «Читанка для діточок» Маркіяна Шашкевича. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Книга вийшла трьох варіантах, перший – читанка у трьох томах, яка складається з «Читанки для діточок» – оригінал, тією мовою, якою була написана Маркіяном Шашкевичем, у другій книзі адаптована версія тієї ж книги, третя книга – «Маркіян Шашкевич, апостол духа. Портрет». Ці три книги є унікальним благодійним виданням, котре буде передаватися виключно у бібліотеки та музеї України.

Другий варіант книги – одинарна «Читанка для діточок» адаптованою українською мовою.

Третій варіант – колекційне видання в «скрині», для людей, які долучилися до цього проекту.

Довідка:

Маркіян Шашкевич – один із основоположників громадської лірики в українській літературі. Тема національного відродження органічно єдналася із закликом до боротьби. Ідейна і творча спадщина М. Шашкевича увійшла надбанням у духовний світ українців та є живим джерелом збагачення духовності сучасних поколінь.

Авторами ідеї та керівниками проекту були: Степан Кубів, Олександр Святоцький, Ярема Гоян, Микола та Руслан Стефанчуки. Проілюстрована книга малюнками академіка Василя Касіяна.

Фото: організатори

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *