ОСТАННІ НОВИНИ

Організатори Форуму видавців у Львові заявили про погрози зі сторони радикалів

Катерина Родак

|

Уже понад місяць деякі учасники  24-го Форуму видавців  у Львові (організатор ГО “Форум видавців”)  повідомляють про погрози на їх адресу в соціальних мережах, які стосуються їхньої творчості чи громадської діяльності. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Форуму видавців.

Таким чином під час Форуму видавців посилять охорону.

«Усвідомлюючи, що Україна  залишається об’єктом російської агресії та гібридної війни агентів впливу ФСБ, ми готуємося  до провокацій і посилюємо охорону всього заходу, а особливо подій, пов’язаних із проблематикою війни за незалежність, європейського майбутнього України, захисту прав і свобод громадян, протистояння усім формам “русского мира”, в тому числі пропаганді людиноненависництва, ксенофобії, гомофобії тощо.

Ситуація погіршилася минулого тижня, коли  на адресу  начальника СБУ у Львівській області, міського голови Львова Андрія Садового та голови Львівської обласної адміністрації Олега Синютки і з копією на ГО “Форум видавців”  надійшов лист від зареєстрованих в Україні неформальних громадських організацій із погрозами, які стосуються двох подій нашої програми (лист в додатку)», – повідомляють організатори події.

«Видавець і авторка книги відмінили одну подію, з метою забезпечення безпеки дітей, але чи може нам хтось гарантувати, що провокації і бійки не будуть зчинені на іншій локації і при іншій нагоді?

Ми закликаємо  громадськість,  ЗМІ, силові структури та органи влади  всіх рівнів, Українську греко-католицьку церкву забезпечити розголос потенційних загроз та надати учасникам і відвідувачам Форуму видавців у Львові  гарантії безпеки, адже представники підписаних під згаданим листом громадських  організацій за допомогою шантажу та погроз намагаються тиснути на нас і запроваджувати цензуру, а як відомо з  історії від позбавлення свободи слова і самовираження до терору і злочинів проти людяності — пряма дорога», – йдеться в офіційному повідомленні організаторів Форуму.

«Зі свого боку ми готові запросити представників підписаних під листом громадських організацій  та всіх охочих до мирної публічної дискусії у форматі круглого столу», – додають організатори.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *