ОСТАННІ НОВИНИ

Аваков пояснив, чому силовики не стріляли у поплічників Саакашвілі і порадив політику піти до Міграційної служби

Єва Корнійчук

|

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розповів про деталі учорашньої спецоперації на кордоні зі Польщею. Про це він написав на сторінці у Facebook, передає кореспондент Львівського порталу.

«Бачить Бог, вчора я намагався зробити все, щоб вивести прикордонників і поліцейських з політичного процесу. Так, я заборонив і тим і іншим застосовувати зброю і силові дії на учасників масових акцій біля кордону. Ми поділяли потоки, продумували логістику і думали про безпеку присутніх людей – перш за все. Ми працювали весь день на локалізацію та запобігання провокацій на зіткнення прихильників і противників Саакашвілі. Ми блокували і затримали кілька десятків людей «спортивної статури», які приїхали на кордон влаштувати «махач». Під вечір ми не стали перекидати загін поліцейських тактиків з Краковця в Шегині, так як ймовірність спалаху конфлікту в Краковці між протиборчими людьми була висока. Весь час поки Сааакашвілі-співтовариші йорзали біля кордону між ідіотської історією з поїздами і різними маршрутами «прориву» – я переживав тільки за одне – за силову провокацію. І мені не важливий був фактор статусу апатриду – з цим нехай розбирається суд. Мені важливо було не допустити силового зіткнення і пролитої крові», – повідомив Аваков.

Також він повідомив, що за фактом організації прориву кордону Національна поліція порушила кримінальну справу. по ст. 332 “Незаконне переправлення осіб через державний кордон України”. Розпочато розслідування і формальна процедура збору фактів і доказів.

«Це «важка» стаття. Упевнений прокуратура нас підтримає. Як і суди», – додав А. Аваков.

Окрім того, Арсен Аваков порадив Саакашвілі та його прибічникам прийти у Міграційну службу.

«Кожен персонаж, з тих, хто брав участь у прориві кордоні і нападі на прикордонників і поліцейських буде встановлений  і піддасться покаранню з боку Закону. Саакашвілі і всім, хто незаконно перейшов кордон, потрібно негайно вибрати з двох варіантів: прибути в пункт пропуску Шегині і пройти процедуру оформлення та / або прибути в підрозділ Міграційної служби.  Всім учасникам «прориву», в тому числі народним депутатам, належить з’явитися в поліцію для надання свідчень», – написав глава МВС.

Раніше генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що організатори учорашній подій на кордоні будуть притягнуті до відповідальності.

Фото: ВВС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *