ОСТАННІ НОВИНИ

Держприкордонслужба заборонила доступ ЗМІ до пункту пропуску «Краківець»

Андрій Котенський

|

Держприкордонслужба України повідомляє представників засобів масової інформації, що 10 вересня робота представників медіа в пункті пропуску «Краківець» буде обмежена. Про це Львівському порталу повідомили у відділі з питань взаємодії із ЗМІ адміністрації державної прикордонної служби України.

«Зважаючи на те, що 10 вересня деякі політичні партії та депутати анонсують проведення поблизу пункту пропуску «Краківець» на кордоні з Польщею масових акцій, це створює додаткові ризики виникнення конфліктних ситуацій та інших провокацій. В зв’язку з цим Держприкордонслужба України повідомляє представників засобів масової інформації, що 10 вересня робота представників медіа в пункті пропуску «Краківець» буде обмежена», – йдеться у повідомленні прикордонників.

За даними відомства, «усі коментарі з зазначеної теми можна буде отримати поряд з пунктом пропуску, де буде облаштована площадка для комунікації».

«Польська сторона теж повністю обмежує роботу будь-яких засобів масової інформації в своєму пункті пропуску «Корчова», що розташований навпроти українського «Краківця»,– запевняють прикордонники.

Водночас Державна прикордонна служба України наголошує, що прикордонники, виконуючи завдання з охорони державного кордону, діють виключно в межах чинного законодавства.

«Додаткові тимчасові режимні обмеження запроваджені у Яворівському, Мостиському, Старосамбірському та Турківському контрольованих прикордонних районах Львівської області. Така норма діє задля недопущення ускладнення ситуації (обстановки) на державному кордоні та протидії незаконному переміщенню поза пунктами пропуску через державний кордон товарів і транспортних засобів», – йдеться у повідомленні.

Як відомо, 10 вересня Міхеіл Саакашвілі планує в’їхати з Польщі до України через ПП «Краковець». Політик подорожує з українським паспортом, хоча президент Петро Порошенко в липні позбавив його громадянства України.

Грузія направила Україні вже третій запит про видачу свого колишнього президента.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *