ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янам нагадують про важливі зміни призначення субсидій на новий опалювальний сезон

Соломія Головіна

|

В управлінні соціального захисту Львівської міськради розповіли про основні зміни у призначенні житлових субсидій на новий опалювальний період. Зокрема, йдеться про зменшення соціальних нормативів споживання газу, коригування порядку призначення субсидій тим одержувачам, які мають заборгованість, а також про уточнення порядку обчислення сукупного доходу. Про це сьогодні, 7 вересня, під час брифінгу розповів заступник начальника управління соціального захисту ЛМР Ігор Кобрин, передає Львівський портал.

Як пояснив Ігор Кобрин, в кінці серпня уряд вніс зміни до порядку призначення субсидій.

Насамперед, за його словами, ці зміни уточнюють самий порядок обчислення сукупного доходу домогосподарств.

«Тобто, якщо раніше цей сукупний дохід брався за рік перед місяцем звернення за субсидією, то тепер він буде розраховуватися за два квартали перед місяцем звернення. Тобто, з 1 жовтня громадянам, які оформляють субсидію, враховуватимуть сукупний дохід за два перші квартали цього року, а з 1 травня 2018 року – за два останні квартали 2017 року», – пояснив заступник начальника управління соціального захисту.

Окрім цього, як він наголосив, що субсидія може призначатися тільки або за місцем фактичного проживання, або за місцем реєстрації.

«Якщо колись мешканці десь могли обійти цю норму в деяких випадках, то тепер це будуть чітко відслідковувати», – додав він.

Також Ігор Кобрин наголосив, що зміни стосуються і розміру протермінованої заборгованості.

«Тепер чітко встановлено Кабміном, що заборгованість до 340 грн не впливає на припинення субсидій », – сказав він.

Тепер сім’ї, в яких прострочена понад 2 місяці заборгованість з оплати послуг не перевищує 340 грн матимуть право на призначення субсидії на наступний період. В разі отримання інформації про прострочену понад два місяці заборгованість з оплати послуг, загальна сума якої перевищує двадцять неоподаткованих мінімумів доходів громадян, субсидія на наступний строк не призначається, про що структурний підрозділ з питань соціального захисту населення інформує особу.

«Водночас для громадян вводяться суттєві зміни до соціальних нормативів на газ», – наголосив Ігор Кобрин.

Так, внесено зміни до постанови Кабміну від 6 серпня 2014 року №409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування». Відтак з 1 жовтня 2017 року діятимуть такі нові соціальні нормативи на газ:

-за наявності газової плити та централізованого гарячого водопостачання – 3,4 куб.метра на одну особу на місяць (було 4,4 куб.метрів);

-за наявності газової плити в разі відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача – 5,4 куб.метра на одну особу на місяць (було 7,1 куб.метрів);

-за наявності газової плити та газового водонагрівача – 10,5 куб.метрів на одну особу на місяць (було 14 куб.метрів).

«Зменшення соціальних нормативів, скоріш за все, матиме негативний вплив, оскільки людям, зокрема родинам з трьох осіб важко було вкластися в ті соціальні норми споживання, які були раніше, люди економили. Як буде тепер – важко спрогнозувати», – наголошують в управлінні соціального захисту ЛМР.

Фото: budukursi.in.ua

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *