ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові затримали зловмисницю, яка «заробила» майже мільйон гривень, продавши комунальне приміщення

Соломія Григор'єва

|

Оперативники Управління захисту економіки у Львівській області викрили зловмисницю, яка, використавши підроблені документи, заволоділа, а потім продала нерухоме майно, що належить громаді Львова, виручивши майже мільйон гривень. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

Правоохоронці встановили, що у січні 2009 року зловмисниця (фізична особа-підприємець), використавши завідомо підроблений документ (договір позики), перевела на рахунок одного з міських комунальних підприємств 943 тисячі гривень,  які директор КП (котрий насправді помер на початку 2004 року) зобов’язався повернути в строк до кінця 2008 року.

За умовами договору, у випадку неможливості повернення вказаних коштів у зазначений термін, зловмисниця отримувала можливість стягнути заборгованість шляхом передачі у її власність нерухомого майна, розташованого по вулиці Київській у Львові. У 2009 році, на підставі вказаного договору, суд прийняв рішення про визнання за зловмисницею права приватної власності на вказану нерухомість.

В подальшому, знаючи, що приміщення належить комунальному підприємству, зловмисниця продала його за 943 тисячі гривень, а отримані злочинним шляхом та легалізовані кошти використала на власні потреби,  чим спричинила матеріальну шкоду територіальній громаді міста Львова в особливо великих розмірах.

Зловмисниці повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч.4 ст.190 (шахрайство) та ч.1 ст.209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом)  Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *