ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні у Стрийському парку пройде вистава, де глядачі зможуть замінити акторів

Вероніка Рой

|

Сьогодні, 1 вересня, у Сенсотеці, що на вул. Уласа Самчука, 22 (Стрийський парк) відбудеться незвичний захід: група молодих людей з України і Німеччини презентують театральну постановку, присвячену соціально важливій темі. Особливістю постановки є те, що вона побудована за правилами Форум Театру, тобто глядачі матимуть шанс замінити когось із акторів на сцені і допомогти розв’язати поставлену проблему. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Вісімнадцять хлопців і дівчат з України та Німеччини зібрались в Брюховичах, щоб створити театральну постановку на обрану ними тему. Що це буде за тема, поки організатори не кажуть, тому глядачі дізнаються про неї тільки під час самої вистави. Зазначимо, що серед учасників є представники різних соціальних груп, люди з різним досвідом, зокрема внутрішньо-переміщені особи, діти іммігрантів (Німеччина) – німці\німкені українського та курдського походження.

За допомогою театру вони планують відобразити якусь із соціальних проблем, яка торкається безпосередньо їх і разом з глядачами знайти вирішення цієї проблеми. Глядачі матимуть можливість в будь-який момент зупинити дію на сцені і замінити когось із акторів, що дозволить поміняти хід дискусії і, можливо навіть, розв’язати суперечності між героями.

Перед початком вистави покажуть соціальну рекламу, присвячену тій же темі. Театральне дійство і відео (соціальну рекламу) готують учасники німецько-українського молодіжного обміну «Конфлікти як шанси для змін». Проект розпочався 26 серпня і закінчиться 1 вересня презентацією напрацювань.

«Конфлікти як шанс для змін» – проект організований ЛММГО «Інститут українських студій» у партнерстві з Jugendhilfe und Sozialarbeit e.V., Fuerstenwalde, за підтримки німецького фонду «Пам’ять, відповідальність і майбутнє».

Контактна особа: 099 6041 907 – Тетяна Бойко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *