ОСТАННІ НОВИНИ

Осінні нововведення: що зміниться для львів’ян з 1 вересня?

Катерина Родак

|

З 1 вересня у Львові відбудеться низка змін у економічній та соціальній сферах. Зокрема зростуть деякі тарифи, завершаться ремонти. Львівський портал публікує топ найцікавіших нововведень, що чекають на львів’ян вже від завтра.

У електротранспорті їздитимемо за 3 гривні

Разовий квиток у трамваях та тролейбусах Львова коштуватиме 3 гривні, пільговий – 1,50 грн. Вартість перевезення одного місця багажу  – 3 грн.

Нові квитки уже пішли у друк, також усі, хто наперед закупив талончики вартістю 2 гривні, зможуть обміняти їх на нові за адресами: Княгині Ольги, Шота Руставелі і на Сахарова, де є кіоски «Львівелектротрансу».  Щодо проїзного квитка, то у вересні на нього ще діятиме стара ціна, тобто 100 грн. На сайті міської ради йде опитування щодо нової вартості проїзного квитка.

Будемо бачити більше маршруток

Ще одна транспортна зміна у Львові – це збільшення кількості міських автобусів у зв’язку із напливом студентів та мешканців. Так, мерією було вирішено збільшити кількість машин на маршрутах у порівнянні з літнім періодом, до тої, що передбачена в паспорті маршруту.

А в першій декаді вересня, після вивчення фактичної кількості пасажирів, за потреби кількість машин на маршрутах буде додатково збільшено.

Їздитимемо у спеціальних маршрутках по дві гривні, якщо ми студенти

З 4 вересня заплановано відновити роботу соціального маршруту для студентів, які проживають в гуртожитках ЛНУ ім. Івана Франка, на вул. Пасічна – Медової Печери.

Спеціальні студентські автобуси будуть відправлятися із двох зупинок: від гуртожитків № 2 і 3 на вул. Медової Печери та із вул. Пасічної від будинку № 59 (біля відділення Ощадбанку). Час відправлення від кожної з цих зупинок – 07.40 год , 07.55 год та 09.15 год. Автобуси їхатимуть у центр міста до пл. Соборної без зупинок.

Скористатися автобусом зможуть лише студенти за наявності студентського квитка.

Їздитимемо до головного вокзалу трамваєм

До 1 вересня у Львові планують завершити ремонт вулиці Чернівецької.  Відкриття дороги до вокзалу відбудеться або 1, або 4 вересня. Автомобільну частину дороги робитимуть вже у 2018 році.

Платитимемо за вивіз сміття більше

Виконком Львівської міськради погодив підвищення тарифів на вивезення сміття для населення вдвічі – від нинішніх 70 копійок за кожен квадратний метр житлової площі до 1,4 грн.Нові платіжки надходитимуть до львів’ян вже з 1 вересня.

Вивезення тонни сміття становитиме 719-803 грн.

 Гулятимемо оновленою площею Кропивницького

У Львові до осені завершать ремонт площі Кропивницького.

На площі Кропивницького уже завершили замощувати доріжки та облицьовувати стіни, зробили і освітлення з боку вулиці Бандери. Біля площі з’явиться новий дитячий майданчик.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *