ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий написав заяву на львівських стоматологів. Поліція відкрила кримінал

|

За фактами самоуправства,  хуліганства  та недопущення до робочого місця новопризначеного головного лікаря Комунальної 3-ї стоматологічної поліклініки Юрія Павліва  відкрито кримінальне провадження проти активістів-стоматологів. Про це повідомили учасник майор медичної служби, завідувач терапевтичного відділення Комунальної 3-ї стоматологічної поліклініки Олександр Бурій та лікар  Юрій Казмірчук.

«29 серпня нас викликали на допит у відділ поліції Залізничного району і показали заяву за особистим підписом міського голови Львова Андрія Садового. На чотирьох аркушах пан Садовий звинувачує нас в порушенні законодавства і вимагає відкриття кримінальних справ. Дивним чином, відкриття кримінальних проваджень та догана керівнику з медичної частини нашої поліклініки відбулися одразу після зустрічі ініціативної групи комунальних стоматологів з головою ЛОДА Олегом Синюткою. Ось така реакція можновладців на наші спроби почати конструктивну розмову. Напевно й протести і пікети працівників комунальних стоматологічних поліклінік теж дістали мера. Тому замість діалогу і порозуміння нам пропонують кайданки. Як ми розцінюємо такі дії? Як тиск, переслідування і залякування медиків, які вже півроку відстоюють права комунальної стоматології в місті» – заявив Олександр Бурій.

Окрім того, кримінальні провадження відкрито і на голову профспілки Комунальної 3-ї стоматологічної поліклініки Надію Тацій та заступника головного лікаря з медичної частини Ірину Шишковську.

«Тепер маски зірвано. Такі дії Андрія Садового промовисто свідчать про те, що саме міський голова зацікавлений у знищенні комунальної стоматології Львова. Дивує те, що за фактом відкриття кримінального провадження щодо незаконного зняття з реєстрації і перетворення Комунальної 1-ї стоматологічної поліклініки досі не допитано жодного  свідка. Натомість за заявою Андрія Садового на допит викликають миттєво» – зазначає Юрій Казмірчук.

Лікарі стверджують, що міська влада свідомо йде на загострення ситуації. Проте запевняють, що жодні кримінальні провадження не зупинять їх боротьбу за комунальну стоматологію і обіцяють масовий спротив чиновникам Львівської міської ради.

Детальніше про ситуацію із 3-ю комунальною поліклінікою ми писали тут. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *