ОСТАННІ НОВИНИ

Українка добивається покарання польського митника за образу честі та гідності

|

Авторка багатьох журналістських розслідувань на телебаченні Галина Роспопа вже другий тиждень намагається притягнути до відповідальності працівника митної служби Польщі, який на кордоні накинувся на неї із лайкою і образами та виписав штраф. Про це вона повідомила у своєму Facebook, передає кореспондент Львівського порталу.

Як стало відомо із допису журналістки, притягти до відповідальності поляка-грубіяна справа не з легких …

«Вже другий тиждень займаюсь питанням – як притягнути до відповідальності польського прикордонника, який незаконно оштрафував, нахамив і образив мене, як українку!», – повідомила Галина Роспопа.

За словами жінки, завдяки юристу вже підготовлена скарга, однак польське консульство відмовилося нотаріально засвідчити підпис заявниці і надіслати скаргу до прикордонників.

«Завдяки юристу Przemyslaw Lis-Markiewicz (до речі, він поляк) ми підготували скаргу яка виписана на 4 сторінках, польською мовою, без допомоги – я точно сама цього не зробила б. Крім того мушу наголосити, що пан Лис-Маркевич, який погодився написати скаргу безкоштовно, ще й сплатив 17 злотих оплати від дорученості (оскільки в мене немає рахунку в польському банку).

Цю скаргу понесла в консульство, де вони мали б нотаріально засвідчити мій підпис і надіслати до прикордонників. АЛЕ! Там мені відмовили, бо скарга не на ім’я консула, а одразу на прикордонників. Я намагалась пояснити, що до консула в мене скарг немає і мені треба тільки нотаріально засвідчити мій підпис. Не погодились…», – повідомила журналіст.

Не увінчалися успіхом й засвідчення підпису в українського нотаріуса… Бо засвідчувати підпис на документі польською мовою – вони не мають права… Відтак документ надіслано лише рекомендаційним листом, проте гарантією отримання відповіді є журналістський запит польським прикордонникам.

«Залишається лише один варіант – надсилати цей документ без засвідчення нотаріального, рекомендованим листом до польських прикордонників, але я не маю гарантії, що цю скаргу вважатимуть дійсною. Однак, ми вже надіслали польським прикордонникам ще й журналісткий запит, тому сподіваюсь, що вони повірять, що це дійсно я. А тепер, друзі, порахуйте, скільки звичайному громадянину треба витратити сил і часу, щоб довести справу до кінця: послуги юриста, переклад, оплата від дорученсоті, рекомендований лист, послуги нотаруаса і т.д. Я не кажу вже про час, який доведеться змарнувати»,», – повідомила українка.

«До речі, скаржусь я не на штраф навіть, а на образу честі і гідності. Продовження буде…» – наголосила Галина Роспопа.

Детальніше читайте тут: «Повпускали вас у Європу, курва, тільки грошима вас карати можна»: як польські митники оштрафували та облаяли українську журналістку».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *