У Львові створюють робочу групу, щоб розібратись із пристрастями довкола Органного залу

|

У Львові створять спеціальну робочу групу, яка вивчатиме результати минулотижневого конкурсу на керівника Львівського органного залу. Про це сьогодні, 28 серпня, під час брифінгу повідомили представники Львівської міськради.

Так, за словами заступника міського голови Львова з питань розвиту Андрія Москаленка, опісля проведення другого етапу конкурсу до мерії почали надходити скарги та звернення.

«У  Львові у середу відбулось засідання конкурсної комісії щодо обрання керівника  Органного залу. Конкурсна комісія формується так, що є три представники від трудового колективу, три представники від громадськості  і три представники від управління культури. За результатами засідання конкурсної комісії до Львівської міської ради було скеровано понад 60 листів від членів конкурсної комісії, від громадських організацій», – повідомив він.

А. Москаленко додав, що через суспільний резонанс, який викликали результати конкурсу на директора Органного залу, у Львові проведуть перевірку, як процедури конкурсу, так і перевірку  фінансово-господарської діяльності Органного залу.

Як наголосила директор департаменту розвитку Львівської міськради Наталя Бунда, до наступного понеділка спеціальна робоча група має розібратись із ситуацією довкола Органного залу.

«Ми маємо звернення, скарги, заяви від людей, які не згідні з результатами голосування і мають конкретні вимоги до процедури проведення конкурсної комісії, до процедури голосування, а так само мають питання щодо конфлікту інтересів у самих членів конкурсної комісії. У зв’язку із цим ми створимо робочу групу, яка береться за тиждень провести розслідування», – зазначила вона.

А. Москаленко додав, що у робочу групу увійдуть працівники юридичного департаменту Львівської міської ради.

Народна депутат України Ірина Подоляк зауважила, що схожі ситуації із обранням керівників закладів культури відбуваються у всій Україні.

«Цілком бажаним був би судовий прецедент у вирішення цього спору, якщо хтось із членів конкурсної комісії або хтось із кандидатів не згідний із перебігом конкурсу», – вважає вона.

Своєю чергою один із претендентів на крісло керівника Органного залу Іван Остапович зазначив журналістам, що готовий подавати до суду, якщо робоча група визнає результати конкурсу легітимним.

Як відомо, довкола обрання керівника Львівського будинку органної та камерної музики у Львові розгорівся скандал. Детальніше про це ми писали тут.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *