ОСТАННІ НОВИНИ

Суд дозволив гастролювати пересувним циркам у Львові

|

Львівський обласний господарський суд скасував рішення виконавчого комітету Львівської міськради щодо заборони пересувних цирків у місті. Про це йдеться у рішенні суду за 3 серпня 2017 року, передає кореспондент Львівського порталу.

Як відомо, одразу після прийнятого рішення виконкомом ЛМР  пересувний цирк  “Продюсерський центр “Гастролі в Україні” звернувся до Антимонопольного комітету України, який зобов’язав виконавчий комітет скасувати своє рішення.  Виконком своєю чергою відхилив це рішення колегії АМКУ.

Як йдеться у рішенні суду за 3 серпня, адміністративною колегією Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України прийнято рішення Про порушення законодавства про захист від економічної конкуренції».

«Вказаним Рішенням визнано, що виконавчий комітет Львівської міської ради заборонивши розміщення пересувних та інших мобільних цирків на території м.Львова згідно з рішення виконавчого комітету Львівської міської ради «про заборону пересувних цирків» від 13.07.2016 року №556, вчинив порушення законодавства про захист економічної конкуренції, яке передбачене частиною 1 статті 15 та пунктом 34 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді антиконкурентної дії органу місцевого самоврядування шляхом прийняття акта (рішення), який може призвести до обмеження конкуренції (пункт 1 резолютивної частини рішення) та зобов’язано виконавчий комітет  Львівської міської ради протягом одного місяця з дня отримання рішення припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції, що вказане у п.1 резолютивної частини рішення, а саме: скасувати рішення виконавчого комітету Львівської міської ради «Про заборону пересувних цирків» від 13.07.2016 року №556» (п.2 резолютивної частини рішення)», – йдеться у документі.

Але через те, що міська рада не виконала це рішення Антимонопольного комітету, ним був поданий позов до суду.

Під час засідання суду представники міськради Львова просили суд відмовити в задоволенні позову з наступних підстав. Передумовою та метою прийняття рішення виконавчого комітету від 13.07.2016 року №556 «Про заборону пересувних цирків» є забезпечення захисту від страждань і загибелі тварин внаслідок жорстокого поводження з ними, а не звернення окремих громадян м.Львова від 22.06.2016 року. Правовими підставами для прийняття такого рішення виконавчого  комітету визначено загалом положення Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження»  та п.п. 19, 20 ч.4 статті 42, статті 59  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Також, на їх думку, рішення виконавчого комітету не містить заборони на театральну та концертну діяльність товариств та діяльність із підтримання театральних і концертних заходів. Тому, відповідач вважає, що рішення виконавчого комітету не містить ознак порушення передбаченого ч.1 статті 15 Закону України «Про захист економічної конкуренції».

Та попри це Господарський суд ухвалив рішення, яким скасовує дію рішення виконавчого комітету Львівьсокї міьсркади стосовно заборони у місті пересувних цирків.

«Враховуючи, що  позивачем представлено  достатньо обєктивних та переконливих доказів в підтвердження своїх позовних вимог, а відповідач позовні вимоги не спростував, не подав доказів виконання рішеня АМКУ, суд прийшов до висновку, що позовні вимоги Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України до Виконавчого комітету Львівської міської ради про визнання недійсним рішення виконавчого комітету Львівської міської ради від 13.07.2016 № 556 є обґрунтованими та підлягають до задоволення», – йдеться у рішенні суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *