ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий пообіцяв показати проект сміттєпереробного заводу в першій половині листопада

|

Французька компанія «Еджіс» готує проект по рекультивації полігону в селі Великі Грибовичі. Після проходження експертизи, будуть розпочаті роботи. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Сьогодні інститут працює над проектом комплексу, який передбачає і сортування, і компостування. Тим займається великий харківський інститут. Ми очікуємо в першій половині листопада готовий проект. Потім ми повинні давати його на експертизу, отримувати дозволи і починати будівельні роботи. Щодо рекультивації – активну роботу проводить компанія «Еджіс». Вони підготували звіт на 120 сторінок. Тут дуже важлива частина – це комплексна стратегія поводження з ТПВ, це бачення, який варіант для міста Львова має бути кращий, враховуючи цей досвід, який є у світі.

Такого документу в Україні не має ніхто. Держава не має такої програми, жодне місто не має такої програми. Вони дають дуже якісні рекомендації щодо самого проекту рекультивації, компанія «Еджіс» проектувала рекультивацію полігону в Марселі – це один з найбільших полігонів в Європі. Без їхнього досвіду було би дуже важко. Базовий інститут Гірхімпром, який це все адаптує, сьогодні фіналізує цю роботу. Ми цього року плануємо подати документи на експертизу, отримати дозволи і працювати, робити це правильно. Ці рішення, які пропонують французи, будуть відрізнятись від тих рішень, які пропонувались раніше нашими українськими фахівцями. Ніхто в Україні досвіду рекультивації таких полігонів не має, такого масштабу, враховуючи сучасні екологічні вимоги, які є в Європейському Союзі. Ми, власне, ці вимоги по екології беремо в основу. Ця робота, яку ми зробимо, потім буде базою, щоб інші міста йшли нашою дорогою. Завод треба збудувати, якісну рекультивацію зробити – це великий масштаб», – розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Як писав Львівський портал, у Львові на території ТЕЦ-2  ЛКП «Львівтелпоенерго» буде зводити сміттєпереробний комплекс продуктивністю 240 тис. т/рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *