ОСТАННІ НОВИНИ

До кінця року половину Львівщини «покриють» об’єднаними територіальними громадами

|

У Львівській області планують утворити близько 93-97 об’єднаних територіальних громад. Про це у коментарі Львівському порталу розповів радник голови Львівської ОДА з питань децентралізації Віталій Корецький.

За його словами, урядом передбачалося утворення 84 ОТГ у Львівській області, однак у перспективний план Кабміну не увійшли два райони Львівщини.

«Є перспективний план, який затверджений урядом 19 липня 2017 року, що передбачає створення 84 об’єднаних територіальних громад. Однак він не включає двох районів області – Дрогобицького та Сокальського, де ще тривають консультації і доопрацювання перспективного плану», – каже Віталій Корецький.

Отож, на переконання радника голови Львівської ОДА з питань децентралізації, у області має бути від 93 до 97 територіальних громад.

«Із огляду на напрацювання та ті візії, які має облдержадміністрація, думаю, загалом має бути утворено близько 93-97 громад. Проте остаточне бачення з’явиться лише після погодження перспективного плану для цих двох районів», – пояснив Віталій Корецький.

Окрім цього, він також розповів про те, у скількох громадах Львівщини найближчим часом варто очікувати проведення перших виборів:

«Станом на нині Львівська ОДА направила шість подань до ЦВК про призначення перших виборів в шести громадах (Щирецька, Підберізцівська, Воютицька, Рудківська, Волицька, Великомостівська, – Ред.). Ще одинадцять громад перебувають на етапі схвалення кінцевих рішень про добровільне об’єднання. Якщо вони в найкоротший термін приймуть остаточні рішення, то кількість цих подань до ЦВК відповідно збільшиться».

Відтак Віталій Корецький наголосив, що область має всі шанси утворити половину ОТГ від запланованої кількості вже до кінця року:

«Наша область рухається в цьому напрямку достатньо динамічно. У нас вже утворено 31 ОТГ. Окрім цього, у 11 громадах приймають остаточне рішення щодо об’єднання, у ще 15 – є ініціювання…Тобто, ми маємо всі шанси на кінець року об’єднаними громадами «покрити» 50% від запланованої кількості».

Фото: news.bitcoin.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *