ОСТАННІ НОВИНИ

На горі Піп Іван відновлять обсерваторію

|

На горі Піп Іван мають відновити обсерваторію. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Міністерства освіти і науки.

Під час візиту до обсерваторії у межах 4-го карпатського форуму народовладдя, що тривав 4-5 серпня, міністр освіти і науки України Лілія Гриневич наголосила, що відновлення обсерваторії на горі Піп Іван сприятиме розвитку української науки та покращенню міжнародних відносин. Зокрема, цього року заплановано встановлення метеорологічного обладнання, а надалі й  астрономічного телескопу, який працюватиме на об’єкті.

Окрім астрономічно-метеорологічних спостережень, планується створити науковий центр, де досліджуватимуть флору і фауну Карпатського національного природного парку, екологію регіону тощо.

Реалізацією проекту займається ПНУ імені Василя Стефаника спільно з Варшавським університетом. Після відновлення обсерваторії студенти обох вишів зможуть там проходити практику та проводити наукові дослідження.

Також на базі обсерваторії вдосконалять цілодобовий рятувальний пост, який відтепер стане й цілорічним. Там,  ще  з середини 2016  року,  рятувальники проводять пошукові, профілактичні роботи та дають поради мандрівникам.

Фото: partner-org.blogspot.com, МОН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *