ОСТАННІ НОВИНИ

З першого вересня львів’яни платитимуть у 2,2 рази більше за вивіз сміття

|

Сьогодні, 4 серпня, виконавчий комітет Львівської міської ради встановив нові тарифи на вивезення твердих побутових відходів зі Львова. Відповідне рішення підтримало 5 членів виконкому, передає кореспондент Львівського порталу.

Як пояснив заступник міського голови Львова з питань ЖКГ Сергій Бабак, тариф для мешканців піднімуть у близько 2,2 рази.

«Тарифи зростуть у середньому у 2,2 рази. У меншій ступені вони зростають для мешканців, у більшій – для юридичних осіб. Причина зростання у тому, що в країні відбуваються інфляційні процеси. Востаннє тарифи на вивезення ТПВ піднімалися у 2014 роцї. За цей час в рази подорожчали паливно-мастильні матеріали, техніка, мінімальна зарплата зросла в більш ніж у два рази. Це все є складовими тарифу, тому тариф є економічно обґрунтований і переведений у відповідність до сьогоднішніх цін», – зазначив він.

За словами С. Бабака, нові тарифи почнуть діяти із 1 вересня. Наступне підняття цін на вивезення відходів планується не раніше, ніж через рік.

«Підняття  тарифів меншої чергою торкнеться мешканців, бо пільги і субсидії у Львові 60-70% покриється», – також зазначив він.

Таким чином, відтепер мешканці, що проживали у квартирі 50 кв. м і сплачували за вивіз ТПВ 37,50 грн, зараз платитимуть 80 грн.

Цікаво, що у сам тариф закладена вартість вивезення сміття до Грибовицького полігону.

«Ми працюємо по формулі Грибовицький полігон. Те, ще йде поза формулою ,це вже йде компенсація. Сьогодні 70% всіх відходів возиться Україною», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Як відомо, тариф на вивезення ТПВ  – складова тарифу на квартплату.

Нагадаємо, сьогоднішньому рішенню виконкому передувало звернення перевізників відходів, що працюють у Львові, а також лист  Львівської ОДА.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *