ОСТАННІ НОВИНИ

Протест у 3-ій стоматполіклініці: на робоче місце знову не впустили нового керівника

|

Сьогодні головного лікаря 3-ї стоматологічної поліклініки, яка протестує проти реформування комунальної стоматології, знову не допустили до робочого місця. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Як повідомили в департаменті гуманітарної політики ЛМР, зараз щодо цього складаються відповідні акти та скеровують звернення у правоохоронні органи. Також укладено угоду з Муніципальної дружиною про цілодобову варту 3-ї стоматполіклініки. Натомість лікарі 1-ї стоматполіклініки, яка пройшла всі етапи реформування і зараз є комунальним некомерційним підприємством, офіційно встановили плату за свої послуги, і таким чином заробляють собі на зарплату та утримання закладу і, водночас, надають безкоштовну допомогу дітям і пільговикам.

«Головний лікар 3-ї стоматологічної поліклініки викликав патрульну поліцію, і складаються акти з муніципалами про його не допуск до робочого місця. Щоб головний лікар мав змогу працювати, управління охорони здоров’я визначило для нього і головного бухгалтера стоматологічної поліклініки робочі місця у приміщенні управління охорони здоров’я.

Окрім того, укладено угоду з Муніципальною дружиною про охорону комунального майна та забезпечення громадського порядку 3-ї стоматполіклініки. Також  скеровано відповідні звернення до правоохоронних органів міста Львова та Львівської області», – розповіла директор департаменту гуманітарної політики ЛМР Галина Слічна.

Зазначимо, що відповідно до ухвал сесії міської ради, комунальні стоматологічні поліклініки міста мали стати комунальними некомерційними підприємствами, і кошти з міського бюджету для них мали виділятись не на заробітну плату і утримання закладу, а на лікування стоматологічних захворювань у дітей і пільгових категорій населення. Ті ж, хто не належать до пільгових категорій, мають платити офіційно в касу, згідно із затвердженою калькуляцією послуги.  За цим принципом зараз працює лише 1 стоматполіклініка.

«Ми змінили систему, і тепер кожен лікар офіційно заробляє гроші, а місто фінансує програми безкоштовної допомоги людям пільгових категорій і дітям.  В нас 90% колективу розуміють, що іншого шляху немає, що це потрібно було змінити, щоб не платити мінімальну заробітну плату, а визначити належний відсоток, який лікар заробив, щоб він мав гідну зарплату, а всі кошти за надану допомогу йшли в касу, – розповідає головний лікар комунального некомерційного підприємства «Стоматологічна поліклініка №1» Петро Питльований.

За його словами, закладу з міського бюджету виділили кошти на оновлення основних засобів і на відшкодування наданої допомоги за пільгові категорії.

«Зараз по пільгових категоріях обліковано надану допомогу на 700 тис. грн. Ми ці списки подаємо в управління охорони здоров’я, і нам повернуть ці кошти», – додає він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *