ОСТАННІ НОВИНИ

У серпні у Львові відбудуться десяті «Дні Перфомансу»

|

Із 28 серпня по 3 вересня відбудуться «Дні Мистецтва Перфоманс у Львові» – єдиний  фестиваль арт-перфомансу в Україні, у рамках якого свої роботи презентують найавторитетніші майстри з різних країн світу. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

Окрім показів перфомансів, під час фестивалю також відбуваються зустрічі з митцями, лекції, відеопокази, майстер-класи, дискусії та проводиться експериментальна навчальна програма – «Школа перфомансу».

Цього року на «Днях Перфомансу» вперше свої перфоманси покажуть митці з Таїланду: Саріна Сетапон, Монкхол Плайнбенченґ та Нопавен Сірівечкул. У фестивалі також візьмуть участь перфомери з Великобританії – Сандра Джонстон та Алістер Макленан, Ізраїлю – Тамар Рабан, Шахар Маркус і Таль Розен, Польщі – Януш Балдиґа і Томаш Шрама та України – Володимир Кауфман і Віталій Шупляк. Також очікуються Сейджі Шімода з Японії та Стайн Генінґсен із Норвегії.

«Дні Перфомансу» вже десять років розвивають найбільш авангардний жанр сучасного мистецтва у одному з найдавніших міст України. Завдяки фестивалю окреслюється нова генерація українських перфомерів, а Львів перетворюється на центр, звідки перфоманс поширюється на мистецькі середовища інших міст.

Всі перфоманси будуть відкриті для вільного споглядання. Реєстрація на «Школа Перфомансу» розпочнеться 10 серпня (слідкуйте за новинами на сайті www.dzyga.com).

«Дні Перфомансу» проходитимуть у рамках Лабораторії міждисциплінарних практик «Березіль» – постійно діючого проекту для міжжанрових взаємодій, едукації, експериментів та вислову.

Довідка:

Дні Мистецтва Перфоманс у Львові – єдиний фестиваль арт-перфомансу в Україні, який щороку демонструє унікальні перфомативні практики та є простором спілкування перфомерів різних культур, поколінь та шкіл. Дні Мистецтва Перфоманс започатковано у 2008 р. Організатори фестивалю – Інститут Актуального Мистецтва та Мистецьке об’єднання «Дзиґа».

Фото: організатори

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *