ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські податківці «накрили» конвертаційну схему з обігом 50 мільйонів гривень

|

Податкова міліція Львова ліквідувала конвертаційну схему з надання послуг мінімізації податкових платежів реальним підприємствам Львівщини. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДФС у Львівській області.

Вчора, 1 серпня, було припинено року припинено діяльність чергової конвертаційної схеми з надання послуг мінімізації податкових платежів реальним підприємствам регіону, а також конвертації безготівкових коштів у «тіньову» готівку, шляхом імітації фінансово-господарської діяльності через документальне оформлення удаваних операцій. Зокрема, податковий кредит для цілей цієї незаконної схеми формувався за рахунок підприємств-імпортерів та підприємств оптової торгівлі.

З використанням цієї схеми понад півсотні підприємств мінімізували свої податкові зобов’язання. Загальна сума оборотів на розрахункових рахунках фіктивних підприємств конвертаційної схеми склала близько 50 мільйонів гривень.

За результатами проведених обшуків в межах кримінального провадження за ознаками статей 212 («Ухилення від сплати податків») та 205 («Фіктивне підприємництво») Кримінального кодексу України, в місцях проживання фігурантів та у транспортних засобах, виявлено печатки 19 підприємств, кліше підписів, підписані бланки з відтисками печаток, комп’ютерні системні блоки з програмами для подачі електронної звітності та реєстрації податкових накладних, паспорта, пенсійні посвідчення фізичних осіб, флеш носії інформації, чорнові записи про видачу клієнтам готівкових коштів, кредитні картки, чекові книжки на отримання готівки в касі банківських установ від імені «фіктивних» підприємств.

Кримінальна відповідальність за ухилення від сплати податків в особливо-великих розмірах передбачає штраф від 255 до 425 тисяч гривень з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Наразі продовжуються невідкладні слідчі дії.

Фото: ДФС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *