ОСТАННІ НОВИНИ

«Смачний» рекорд у Радехові: накрили найдовший стіл з українськими стравами

|

У Радехові встановили рекорд України із найдовшого столу з українськими стравами/ Стіл, завдовжки понад 112 метрів, засервірували українськими традиційними стравами сьогодні у місті Радехові. Такий рекорд зафіксували під час Першого західноукраїнського Фестивалю «Куховарня RadoFest». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Галушки та вареники, голубці та зрази, пляцки та деруни, узвар та компот. Усе це та багато інших витребеньок вправні господині виклали на стіл посеред міста, аби почастувати гостей фестивалю.

«112 метрів 80 сантиметрів, цей стіл перевершив навіть рекорд, що встановили в Одесі три року тому. Там влаштували почастунок на 100-метровому столі», – запевнив експерт Національного реєстру рекордів Павло Горішевський.

Смаколики української кухні кілька днів готували більше 70 господинь з помічниками. Старовинні рецепти страв збирали у різних куточках Радехівщини, щоб показати різноманіття і багатство українських традицій.

«Наша земля надзвичайно багата. Але найбільше її  багатство це – люди. Адже саме вони бережуть українські традиції, примножують їх та передають нашим дітям», – переконаний перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.

Скуштувати традиційних українських страв міг кожен охочий. Вправних господинь за смачне пригощання нагородили почесними дипломами, а організаторам вручили сертифікат про встановлення рекорду.

Після частування розпочалися майстер-класи, виступи фольклорних колективів та концерт.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *