ОСТАННІ НОВИНИ

Поліція викрила «вугільну схему» розкрадання посадовцями державних коштів. Серед підозрюваних – вихідці Львівщини

|

У трьох областях України та Києві поліція провела обшуки у посадовців, яких підозрюють у відмиванні коштів на вугіллі. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції.

Зловживаючи службовим становищем зловмисники занижували вартість та характеристики вугільної продукції, що завдало збитків державі на близько 3,5 мільйонів гривень.

Слідчі Головного слідчого управління Національної поліції України, спільно зі Службою безпеки України, під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України, викрили схему розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах.

Так, у період з середини 2016 року службовці одного з державних підприємств, занижували якісні характеристики та вартість вугільної продукції, після чого реалізовували її на підконтрольні суб’єкти підприємницької діяльності. У подальшому вугілля збувалося на підприємства з реальними якісними показниками по ринковим цінам. Отримані кошти спільники переводили у готівку через конвертаційні центри та привласнювали.

Слідчі провели санкціоновані обшуки на території Львівської, Рівненської,  та Миколаївської областей, а також міста Києва. За результатами, вилучено документи та речові докази, що підтверджують злочинну діяльність посадовців.

У межах розпочатого кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 (розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні, у особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України, вилучені документи направлено для проведення всіх необхідних експертиз. Слідство у справі триває.

За вчинення даного правопорушення зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *