ОСТАННІ НОВИНИ

Своїм рішенням Синютка відібрав законне право добровольців на земельні ділянки, - активістка

|

Комісія Львівської ОДА відібрала в 70 добровольців АТО земельні ділянки поблизу Львова. Про це сьогодні, 28 липня, під час прес-конференції у Львові розповіла координатор Національного руху «ДІЯ» Львівщини Олена Живко, яка захищає інтереси добровольців, передає кореспондент Львівського порталу.

За її словами, комісія при Львівській ОДА, що розглядала питання, кому ж дістанеться спірна земельна ділянка на території колишнього військового містечка №230 в села Малі Голоски, залишила поза увагою інтереси 70-ти добровольців, котрі раніше претендували на цю землю.

«Ми обурені останніми подіями. Склалася така ситуація, що 2014 року добровольці, які були на фронті, не мали жодних преференцій від держави. Тоді ми домовились із «Садівничим товариством Краєвид» про те, щоб вони надали земельні ділянки нашим добровольцям, і вони погодились. Починаючи з 2005 року цей кооператив розробив документацію на цю земельну ділянку. Олег Михайлович про ці всі документацію добре знав. Однак, на певному етапі він приймає рішення про те, що цих документів не було, і вирішує передати ділянку іншому кооперативу, знаючи, що це порушує інтереси добровольців.

Замість того, щоб сісти за стіл переговорів чи дійти до якогось консенсусу, Олег Синютка одноособово приймає рішення. Я будучи в нього на особистому прийомі, повідомляю йому про те, що добровольці не мають офіційного статусу учасників АТО, і іншим чином отримати земельні ділянки вони не мають змоги. Як це мають право учасники АТО, адже у них є офіційний статус. Я також наголосила, що у нашому списку є багато інвалідів війни, однак ці питання його не зацікавили. Він ще до розпорядження та рішення комісії повідомив, що землі передадуть іншому комунальному підприємству. Своїм рішенням голова ЛОДА відібрав законне право добровольців на земельні ділянки», – розповіла Олена Живко.

Також вона додала, що сьогодні звернулась до голови ЛОР з вимогою, щоб він розібрався з цією ситуацією та розглянув дії голови Львівської ОДА.

«Сьогодні я звернулася до Олександра Ганущина з вимогою, щоб він розібрався з цією ситуацією та розглянув дії голови Львівської ОДА, адже ми всі боремося за те, щоб у нас була правова держава. Також дуже дивно, що губернатор області вирішив передати це питання на розгляд комісії. Такими діями він хоче зіткнути нас з нашими побратимами. Такі речі сьогодні робити неприпустимо», – пояснила вона.

Водночас, член комісії при ЛОДА Ярослав Мандрук розповів, що більшість бійців АТО, яким вже виділено землю, вже мають по одній або дві земельній ділянці.

«Я вирішив з’ясувати, чи отримували учасники АТО ще земельні ділянки, чи отримували вони компенсацію від міста по 100 тисяч гривень. На що мені відповіли, що це питання сьогодні розглядатися не буде. Також мені було відмовлено перенести засідання і попрацювати над тим, щоб включити у списки інших людей. На мою думку, державні органи не можуть так працювати», – сказав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *