ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові шукають інвестора, який би взявся за перетворення старого трамвайного депо на сучасний комплекс

|

У Львові оголосили конкурс на реставрацію та перетворення у функціональний інноваційний простір старого трамвайного депо на вул. Вітовського, 57 та вул. Братів Тимошенків. На створення такого центру інвестор має залучити мінімум 5 млн доларів. Про це сьогодні, 27 липня, під час прес-конференції повідомила  начальник управління інвестицій та проектів Львівської міськради Ольга Сивак, передає кореспондент Львівського порталу.

Старе занедбане депо планують перетворити у сучасний інноваційний центр з площадками для творчих  презентацій, навчальних  центрів, проведення різних подій та кафетеріями.

«Ми говоримо про площу будівель 5 тисяч 300 кв. м. Ми бачимо, і це прописано у інвестиційному конкурсі,  робочі простори, спільний простір, центр навчання та розвитку, майстерні, парковий простір, автомобільний та велосипедний майданчик, простір для організації подій. І звичайно має бути гастрономічний простір, зона кафе, де люди зможуть перекусити і випити каву», – повідомила Ольга Сивак.

Вона наголосила, що депо не планують перетворити у суцільний ресторан:

« Головна вимога – щоб це не був один великий ресторан. Більшість приміщень мають займати функціоналні приміщення».

За словами посадовиці, за попередніми оцінками, інвестиція у реконструкцію і реставрацію обійдеться інвестору у близько 5 млн доларів і в залежності від того, як буде облаштована середина – ще до двох мільйонів.

Також у мерії запевняють, що руйнувати зовнішню споруду депо не будуть.

«Приміщення є цінне: його треба реставрувати, обов’язкова умова – не змінювати зовнішній вигляд цього приміщення», – зауважила Ольга Сивак.

Сам інвестиційний конкурс триватиме до 29 серпня, потім впродовж тижня комісія вивчатиме пропозиції і оголосить переможця. З документацією стосовно конкурсу можна ознайомитися на сайті Львівської міської ради та сайті управління інвестицій ЛМР.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *