ОСТАННІ НОВИНИ

У селі на Дрогобиччині введено карантин через сказ

|

У селі Верхній Дорожів встановлені карантинні обмеження у зв’язку із захворюванням на сказ. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Дрогобицької райдержадміністрації.

Так, на засіданні державної надзвичайної протиепізоотичної комісії Дрогобицької РДА, що відбулася під головуванням заступника голови райдержадміністрації Івана Мізерника йшлося про встановлення обмежень в селі Верхній Дорожів з прилеглою територією, польовими та лісовими масивами у зв’язку із захворюванням на сказ. Нагадаємо, що в селі Верхній Дорожів в одному з домашніх господарств виявлено захворювання на цю небезпечну хворобу. У зв’язку з цим негайно були прийняті запобіжні заходи з метою локалізації захворювання.

Державна надзвичайна протиепізоотична комісія прийняла рішення встановити карантинні обмеження в селі Верхній Дорожів з прилеглою територією, встановити загрозливою зоною щодо сказу територію сіл Ортиничі та Биків, знизити популяцію лисиць в мисливських угіддях поблизу цих сіл та провести лабораторний аналіз на предмет сказу. Дрогобицькому відділу поліції необхідно посилити контроль за переміщення не ідентифікованих тварин та тварин без ветеринарних документів у селі Верхній Дорожів.

Також  комісія передбачила ряд заходів щодо профілактики та ліквідації захворювання на сказ тварин в селі Верхній Дорожів, зокрема провести вакцинацію всього наявного поголів’я тварин, провести серед населення роз’яснювальну роботу щодо захворювання та комплекс протиепідемічних заходів з метою недопущення виникнення цього захворювання серед людей.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *