ОСТАННІ НОВИНИ

Першокурсники Академії сухопутних військ у Львові урочисто отримали особисту зброю

|

На базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки видового вишу триває первинна військова професійна підготовка для юнаків та дівчат, які щойно вступили до Академії. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Національної академії сухопутних військ ім. П.Сагайдачного.

Першокурсники майже місяць опановуватимуть ази військової науки. Втім, варто зазначити, що серед них є чимала кількість військовослужбовців, які стали курсантами вишу після проходження служби у зоні проведення антитерористичної операції.

Після прибуття першокурсників на військовий полігон їм було вручено особисту зброю. Урочистий ритуал, який відбувся у Гвардійському містечку, провів начальник табірного збору полковник Артур Луньков. Він привітав майбутніх офіцерів із вступом до навчального закладу та побажав їм стати гідними та високопрофесійними захисниками нашої Батьківщини.

— Цьогорічний набір до Академії є особливим. Адже в нашій країні зараз непростий час і професія захисника Вітчизни — військовослужбовця Збройних Сил України — є не лише почесною, але й однією із найпотрібніших на сьогоднішній день, — підкреслив офіцер.

Згодом всі молоді курсанти, які перед вступом до Національної академії сухопутних військ не проходили військової служби та не складали Військової присяги на вірність Українському народові, отримали з рук свої командирів особисту зброю.

На завершення урочистостей всі першокурсники у складі своїх підрозділів пройшли урочистим маршем, продемонструвавши, не зважаючи на нетривалий строк перебування в армійському середовищі, гідні навички зі стройової підготовки.

Також цього дня для юнаків та дівчат було проведено перше заняття, яке традиційно було присвячене дотриманню заходів безпеки при поводженні зі зброєю та вибухонебезпечними предметами, наданню першої медичної допомоги тощо.

Попереду у майбутніх офіцерів нелегкий кількатижневий етап первинної військово-професійної підготовки, під час якого вони вивчатимуть дисципліни загальновійськового циклу, зокрема тактичну, розвідувальну, стройову, вогневу, фізичну підготовки, Статути Збройних Сил України тощо. Також вони виконають основні вправи стрільб зі стрілецької зброї.

Основна увага буде зосереджена на надання курсантам необхідних практичних навичок щодо дій солдата та сержанта в бою. Окрім того, надзвичайно важливими є психологічна підготовка, адаптація до умов військової служби та взаємовідносини курсантів у колективі. З цією метою будуть проведені заняття на смузі психологічної підготовки, перевірена загальна підготовка під час марш-кидків з повним спорядженням та проведені інші заходи.

Після польової фази первинної військово-професійної підготовки курсанти продовжать навчання у пункті постійної дислокації, де вони складуть Військову присягу на вірність Українському народові.

Фото: Академія

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *