ОСТАННІ НОВИНИ

Голова Асоціації роботодавців Львівщини переконаний, що пенсіонерів може врятувати податок з продажів

|

Президент Асоціації роботодавців Львівщини Зеновій Бермес сьогодні, 17 січня, під час прес-конференції наголосив, що пенсійну систему може врятувати податок з продажів, натомість єдиний соціальний внесок слід скасувати, передає кореспондент Львівського порталу.

«Щоб змінити ситуацію, говорити про якісну нову реформу, ми пропонуємо скасувати єдиний соціальний внесок. При уряді Яресько ЄСВ був зменшений від понад 40% до 22%. Це дещо покращило ситуацію. Але зменшення кількості населення працездатного віку і кількості працюючих вже дає нам право говорити про те, що в таких умовах пенсіонер не буде добре жити», – сказав він під час прес-конференції на тему «Пенсійна реформа: крок вперед чи тупцювання на місці».

Він додав, що в нашій країні плачевна ситуація по співвідношенню працюючих та пенсіонерів.

За його словами, замість єдиного соціального внеску слід знайти інший компенсатор. На переконання Зеновія Бермеса, ним може стати податок з продажів.

«Відомо, що велика частина економіки перебуває в тіні…Завдяки е-декларуванню ми побачили, що ті, хто можуть приховувати доходи, ті, хто при владі, мають великі гроші. Але, очевидно, з цих коштів не сплачувалися податки. Введення податку з продажів і тотального контроль держави за цим дозволить взяти гроші з кожного: зробив покупку – віддай 5% в Пенсійний фонд», – зазначив Президент Асоціації роботодавців Львівщини.

Як він пояснив, у такому випадку рівень пенсій буде прив’язаний до розміру споживання, а розмір споживання завжди має тенденцію до збільшення.

«Може виникнути побоювання, що і ціна зросте на 5%…Тут пропонуємо скористатися умовами, які прописані у ЄС: 112 директива ЄС дозволяє застосовувати понижені ставки ПДВ, по двох позиціях вони можуть бути не нижчі 5%. Ми пропонуємо встановити 5% на продукти харчування та ліки…», – зазначив Зеновій Бермес.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *