ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати ЛОР у четвер збираються на позачергову сесію через сміття

|

У четвер, 13 липня, відбудеться X позачергове засідання Львівської обласної ради VII скликання. Таке рішення ухвалили під час президії обласної ради сьогодні, 11 липня. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОР.

На розгляд депутатам буде подано Програму заходів для налагодження системи поводження з твердими побутовими відходами у м. Львові на 2017-2019 роки.

«Після того, як влада Львова визнала, що вона не в змозі справитися з проблемою з вивезенням твердих побутових відходів з міста, відповідно з’явилася об’єктивна необхідність передати в управління облдержадміністрації повноважень з вивозу та захоронення ТПВ та скерувати на відповідні заходи субвенцію з міського бюджету в сумі 150 млн грн», – зазначив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Як зауважив перший заступник голови обласної ради Андрій Білоус, цьогоріч міська рада зобов’язалася виділити 150 млн грн, а у наступному – 300 млн грн. Дія самої програми розрахована на 2 роки. За його словами, в межах співпраці між міською та обласною владою також мають бути виконані зобов’язання щодо міст області, які підписали меморандум щодо поводження з ТПВ. Йдеться про виділення фінансового ресурсу як на соціальні потреби громад, так і на упорядкування полігонів в області.

Також депутати на сесії планують обговорити та внести зміни до Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівщини та Програми охорони навколишнього природного середовища. Окрім того, затвердять списки присяжних для місцевих загальних судів Львівщини.

Традиційно Львівська обласна рада прийме низку звернень до центральних органів влади.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *